„Kamineros grupę“ kontroliuos toliau

Klaipėdos miesto tarybos Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto posėdyje vėl linksniuota bendrovės "Kamineros grupė" veikla, dėl kurios ne vienerius metus skundžiasi Smeltės kvartalo gyventojai. Dauguma taršą, tvarką ir triukšmą kontroliuojančių institucijų stebėjimų pasitvirtino, ir jie toliau bus tęsiami.

Smeltės individualių namų kvartale gyvena apie 800 žmonių, kurie ne vienerius metus skundžiasi dėl, anot jų, kaimynystėje sklindančių metalo krovos darbų triukšmo ir taršos.

Gyventojai pagaliau prisibeldė į miesto valdžios vartus. Nuo pavasario savivaldybės Viešosios tvarkos skyrius, policija, Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamentas ir aplinkosaugininkai nuolat stebėjo ir kontroliavo bendrovės "Kamineros grupė" veiklą.

Per tą laiką buvo atlikta keliolika patikrinimų ir nustatytas ne vienas pažeidimas.

"Veiksmai vyksta, bet rezultato, koks tenkintų gyventojus, kol kas neturime. Negaliu nuneigti, sulaukėme geranoriško bendrovės "Kamineros grupė" vadovybės poelgio. Gavę įspėjimą, kad transportas, vežantis krovinius, susijusius su jų įmone, teršia gatves, buvo pasižadėta ir buvo intensyviai valomos gatvės. Tačiau mes toliau tęsime kontrolę, nes situacija, kalbant apie triukšmą, nesikeičia", – posėdyje teigė Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Kristina Vintilaitė.

Veiksmai vyksta, bet rezultato, koks tenkintų gyventojus, kol kas neturime.

Gyventojai ne kartą užsiminė, kad reikalingi esminiai sprendimai, kurie būtų veiksmingi, o ne pavienės ir juokingai mažos baudos.

Posėdyje K.Vintilaitė priminė teisinę reglamentaciją, kas galėtų būti, jeigu pasitvirtintų informacija, jog įmonė ir toliau veikia, viršydama triukšmo normatyvinius rodiklius.

Tokiu atveju Klaipėdos miesto taryba, remdamasi Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamento duomenimis, turi teisę tą teritoriją paskelbti triukšmo prevencijos zona.

Triukšmo prevencijos zonoje veikiančių įmonių teisinis režimas labai keistųsi.

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Klaipėdos departamentas turėtų teisę formuluoti konkrečius reikalavimus, reikalauti priemonių planų, kurie padėtų įveikti triukšmą, taršą ir panašiai.

Tokia įmonė turėtų periodiškai atsiskaityti. Jei per nustatytą terminą situacija nesikeistų, toliau būtų konstatuojami neigiami triukšmo ir taršos matavimo rodikliai, tada galėtų būti priimami sprendimai dėl stacionarių triukšmo šaltinių veiklos ribojimo tam tikrą laiką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klaipedietis

Klaipedietis portretas
O kas Klascco kontroliuos del tarsos????

zzz

zzz portretas
o kad is bkt nesa visas trasas ir dulkes tai jums yra gerai

As

As portretas
Šunis loja karavanas eina :)
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių