Kanalizacijos vamzdis pasėjo pyktį

Geri norai atsinaujinti virto dideliu kai kurių daugiabučio gyventojų pykčiu. Pamėginus pakeisti per visus aukštus besitęsiantį sutrešusį kanalizacijos vamzdžio stovą laiptinėje, sulaukta žmonių įniršio. Esą jie nebuvo įspėti apie būsimą remontą ir ligi šiol nežino, kiek tai kainuos. Maža to, darbininkai išdaužė laiptinės sienas be būsto savininkų leidimo.

Pabudino kūjo smūgiai

Klaipėdos Vytauto gatvės 20-o daugiabučio antros laiptinės gyventojai vieną rytą nubudo nuo galingų kūjo smūgių į jų butų sienas. Dar nebuvo išaušę, kai pastatą sudrebino šiurpūs garsai.

"Niekas nebuvo įspėtas apie jokius darbus. Toje laiptinėje gyvena daugiausia pensininkai, jie dar miegojo, kai staiga ėmė drebėti namas tarsi per bombardavimą. Drąsiausi išbėgo į laiptinę ir pamatė, kad kažkokie žmonės kūjais sienas griauna", – pasakojo vieno buto savininkė Eugenija.

Šį namą administruoja daugiabučių namų savininkų bendrija "Spindulys".

Vis dėlto kai kurie gyventojai teigė pasigendantys atsakingų bendrijos asmenų veiklos viešumo ir skaidrumo.

Eugenija tikino, jog akivaizdžiausias pavyzdys – sumanymas pakeisti kanalizacijos stovą. Be gyventojų daugumos sutikimo, be darbų konkurso ir mažiausios kainos parinkimo.

"Juk jokio skelbimo apie remontą išplatinta nebuvo. Aišku, dabar tos skylės užtaisytos, bet kas mokės už laiptinės remontą? Juk niekas mūsų nekvietė į jokį susirinkimą, kad visi aptartume, ką ir už kiek reikia daryti. O dabar pensininkai iš viso už galvos susiėmę, jie maisto nusipirkti neturi už ką, o čia dar neplanuotos laiptinės remonto išlaidos", – piktinosi moteris.

Įpyko dėl savivalės

Pasak Eugenijos, visi žino, kad tie vamzdžiai yra seni, bet esą juos keisti taip staiga nebuvo jokios būtinybės, – jie nei buvo trūkę, nei varvėjo.

"Nesakau, kad tų vamzdžių nebūtina keisti. Bet reikia žmoniškai kalbėtis su gyventojais. Mes pirmininkei mokame atlyginimą, o ar jai įdomu, ar mes šiuo metu turime pinigų už tuos darbus sumokėti, ar to remonto iš viso reikia? O gal mes jį dar galime atidėti iki pavasario? Be to, kaina turėjo būti pranešta iš anksto, kad žmonės žinotų, kiek jiems teks sumokėti", – dėstė gyventoja.

Esą dabar nuniokotos laiptinės sutvarkyti negalės beveik pusę metų, nes teks remontuoti dar du kanalizacijos vamzdžio stovus laiptinėje kitose pusėse.

Kaip atsitiko, kad bendrijos vadovybė neranda bendros kalbos su kai kuriais gyventojais?

Piktinasi ne visi

Tos laiptinės, kurioje buvo keičiamas kanalizacijos stovas, gyventoja Liudmila patvirtino, jog sienos jau užmūrytos, ir dabar laukiama sąskaitų.

"Ką padarysi, namas labai senas. Pretenzijų niekam dabar lyg ir nebeturime, sienose skyles užtaisė. Nors vaizdas ir negražus. Žinoma, labai negerai, kad iki šiol nėra paskelbta atliktų darbų sąmata ir neaišku, kiek mums už tai teks sumokėti", – tvirtino moteris.

Liudmila pasakojo, kad viskas prasidėjo, kai į laiptinę atsikraustė nauji kaimynai, kurie, pradėję remontuoti savo butą, aptiko, jog kanalizacijos vamzdis sutrešęs.

Jie kreipėsi į bendrijos vadovus ir po to pakeitė visą stovą, dėl kurio čia kilo toks triukšmas.

Tačiau ir Liudmila patvirtino, jog jokio gyventojų susirinkimo dėl to nebuvo sušaukta.

"Skelbimo, jokio pranešimo ar susirinkimo nebuvo, atsibudome nuo smūgių į sienas. Buvo atėjęs kažkoks atstovas ir mums sakė, jeigu nesutiksime pakeisti vamzdžio ir jei nutiks avarija, už pasekmes mokėsime mes patys", – prisiminė Liudmila.

Kitos išeities nebuvo?

Daugiabučių namų savininkų bendrijos "Spindulys" pirmininkė Nina Jankūnienė tikino, kad gyventojai esą buvo informuoti ir skelbimai apie vamzdžio pakeitimus buvo priklijuoti prie laiptinės durų ir net surengtas susirinkimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lIETUVĖ

lIETUVĖ portretas
GERIAUSIAI SUSITVARKO SU VISAIS DAUGIABUČIŲ REIKALAIS -TAI ESTAI, JIE TOKIŲ DURNŲ RENOVACIJŲ IR KITOKIAUSIŲ NESĄMONIŲ NEDARO IR NELEIDŽIA VOGTI NAMŲ GYVENTOJŲ PINIGŲ, O LIETUVOJE PATEPLIOJO SIŪLES- MOKA TŪKSTANČIUS, PO METŲ VĖL TEPLIOJA , UŽ TIEK - KIEK APETITASW SUKYLA- NES DALINASI SU PIRMININKAIS - O POPIERIUS SURAŠO KOKIUS NORI IR IŠPLUNA PINIGUS. mŪSŲ NAME KEITĖ KANALIZACIJOS KETAUS VAMZDĮ Į PLASTMASINŲ- TAI TIK UŽ 2 DIENŲ DARBĄ PIRMININKĖ SUGEBĖJO SUMOKĖTI 2 DARBINIKAMS PO 100 EURŲ., O PAGRINDINIAM ŽULIKUI- 2000EURŲ - VISI SU VADINAMU PATENTU 10 DIENŲ, O MEDŽIAGAS PATEIKĖ BENDRIJA PAVOGUSI IŠ RENOVUOJAMO KITO NAMO KAIP SAVO, (BENDRIJOJE 11 NAMŲ)

TO>>>> Sergej

TO>>>> Sergej  portretas
Lenkijoje es paramos pinigai buvo panaudoti tik renovacijai, tvarkė savivaldybės, o ne kaip pas mus atidavė daugiabučių es skirta parama 2,3 milijardų eurų bankams. Užtat dabar mokame kosmines palūkanas bankams, o lenkams palūkanų nereikėjo mokėti bankams.

mrrrrrr

mrrrrrr portretas
Keista, kad pirmininke, uzsisakius darbus, negali net apytiksliai ivardinti ju kainos.. Bet siaip, vamzdyno keitimas yra reikalingas senuose namuose. Tai yra vienas is dalyku, kuris, atsiradus avaijai, pareikalaus zymiai daugiau pinigu, nei dabar i ji investuota, ir anksciau ar veliau visien tures buti pakeistas. Labai keista, kad gyventojai balsavo pries. Duokite man prabalsoti, nes kai nuejau i gyventoju susitikima savo name pasibaisejau- vien pensininkai kuriem nera ka veikti, kurie nesiklauso kas jiems sakoma, tik norintys paverkslenti ir pasipykti, bet ne siulyti iseiti...
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių