Pereiti į pagrindinį turinį

Kanapės vartotojų nepasieks

2009-05-21 09:00
Literatūra: sodyboje kanapes auginęs įtariamasis buvo apsirūpinęs ir knyga, mokančia, kaip tai daryti.
Literatūra: sodyboje kanapes auginęs įtariamasis buvo apsirūpinęs ir knyga, mokančia, kaip tai daryti. / Policijos nuotr.

Uostamiesčio policijos pareigūnai demaskavo ir sunaikino narkotikų – kanapių ir jų dalių kontrabandos kelią iš Olandijos į Lietuvą.

Tyrimo metu nustatyta, kad grupės nariai platino ne tik iš užsienio įvežtas narkotines medžiagas, bet ir Lietuvoje užaugintas bei perdirbtas kanapes ir jų dalis.

Iš nelegalios apyvartos paimta apie 2 kg narkotinių medžiagų, kurių vidutinė juodosios rinkos vertė viršija 75 tūkst. litų.

Gauta duomenų, kad šį nelegalų verslą organizavo nedirbantys Tauragės miesto gyventojai: 31 metų R.Š. ir 30 metų M.D. Taip pat pareigūnai sužinojo, kad Klaipėdoje šios grupės tiekiamas narkotines medžiagas galbūt platino ir pats kanapes augino nedirbantis 28 metų klaipėdietis T.A.

Balandžio viduryje Kretingos gatvėje kratos metu pas T.A. rasta ir paimta apie kilogramas kanapių ir jų dalių. To paties įtariamojo sodyboje Rietavo savivaldybėje, Taukolydžių kaime kratos metu specialiai įrengtoje slaptavietėje, aptikti 49 kanapių krūmai, rasta ir paimta apie 50 g nuskintų kanapių ir jų dalių bei apie 400 g parduoti paruoštų kanapių ir jų dalių.

Po kelių dienų uostamiesčio Kretingos gatvėje pareigūnai sulaikė automobilį "Opel Omega", kurį vairavo R.Š. ir kartu važiavo M.D. Transporto priemonės apžiūros metu rasta ir paimta apie pusė kilogramo kanapių ir jų dalių.

Tauragės apskrities pareigūnai atliko kratą Tauragėje, Versmės gatvėje, R.Š. namuose ir rado svarstykles bei maišelį su kanapių ir jų dalių pėdsakais bei kanapių sėklų.

R.Š. ir M.D. buvo sulaikyti ir uždaryti į Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato areštinę, jiems pateikti įtarimai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų