Kandidatus egzaminavo pramonininkai

Trečiadienio popietę Klaipėdos pramonininkų asociacija susitiko su dauguma politikų, kandidatuojančių į Klaipėdos mero postą. Susitikimas norintiems tapti miesto vadovais nebuvo lengvas, įvairių pramonės šakų atstovai klausimais apibėrė kandidatus, svarstė, kiek pagrįsti yra priešrinkiminiai pažadai.

Susitiko su kandidatais

Trečiadienį Klaipėdos pramonininkų asociacija surengė susitikimą-debatus su pretendentais į uostamiesčio merus.

Į susitikimą atvyko devyni iš 12 kandidatų. Dvi valandas besitęsusiame susitikime kiekvienas pretendentų trumpai prisistatė, apžvelgė uostamiesčio privalumus ir taisytinus dalykus.

Dauguma kandidatų pastebėjo, jog Klaipėdoje būtina spręsti priešmokyklinio ugdymo įstaigų trūkumo klausimą, dėstė investicijų pritraukimo į miestą planus bei atkreipė dėmesį, jog svarbu susigrąžinti sparčiai iš miesto besitraukianti jaunimą.

Vien pažadai netenkino

Būta ir tokių, kurie uostamiesčio senoliams žadėjo ir nemokamas keliones viešuoju transportu.

Gausiai į susitikimą su galimais miesto vadovais susirinkę asociacijos nariai nesileido maitinami pažadais ir reikalavo kandidatų, kad šie išdėstytų planus, kaip ketina siekti užsibrėžtų tikslų.

„Smagu, kad susirinko dauguma asociacijų narių. Verslininkams nėra vis vien, kas valdys miestą“, – pastebėjo Klaipėdos pramonininkų asociacijos administracijos direktorė Jolanta Braukylienė.

Yra kur pasitempti

Būta ir klausimų, kur politikų ir verslininkų nuomonės sutapo. Pastebėta, jog uostas ir LEZ teritorijoje veikiančios bendrovės – pagrindinis miesto ekonominio vystymosi variklis. Užsiminta ir apie reikalingą įstatymą, kuris reglamentuotų konkretesnę miesto ir uosto, kaip uostamiesčio, komunikaciją ir bendradarbiavimą.

Verslininkai ir pretendentai sutarė, jog būtina stengtis į miestą pritraukti daugiau investicijų bei trumpinti projektų įgyvendinimo laiką. Tai leistų miestui vystytis greičiau  ir kokybiškiau.

Susirinkusieji pripažino, jog uostamiesčiui dar yra kur pasitempti, norint tapti tokiu geidžiamu miestu kaip sostinė.

Siektų bendradarbiavimo

Dauguma politikų, tvirtino, jog užėmę Klaipėdos mero kėdę siektų glaudesnių politikos ir verslo bendradarbiavimo priimant įvairius sprendimus bei stiprintų pramonės dalyvavimą miesto gyvenime.

J.Braukylienė pastebėjo, jog verslininkams buvo labai naudinga gauti daugiau informacijos apie šiemet į mero kėdę kandidatuojančius politikus, jų siekius ir strategijas.

„Verslininkai gavo informacijos, kurios ir tikėjosi, įvertino kandidatus ir ar žiba jų akys. Mes esame tampriai susiję, todėl labai svarbu, kokios naujųjų vadovų vizijos“, – užtikrino pašnekovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Puons Stasi

Puons Stasi portretas
a ne jusu sunus turi Lietuvoje vejo energetikos monopoli ir prekiauja turbinomis?

Žaliasis Klaipėdos meras Stasys Paulauskas

Žaliasis Klaipėdos meras Stasys Paulauskas portretas
Stebiuosi straipsniu apie renginį, kuriame pats buvau ir kalbėjau. Jis visiškai nieko neatspindi, kas dalyvavo iš kandidatų į merus, kas kurias problemas kėlė, kokie buvo siūlymai verslininkams. Arba čia žurnalisto nemokšiškumas, arba dienraščio noras spausdinti tik užsimokančių kandidatų pasisakymus ar miesto "tėvai" neleido paskelbti to, ką kalbėjo kandidatai į merus. Svarbiausia žinia buvo to, kad verslininkai įšaldė pasenusias energetikos ir krovos technologijas, užėmė brangiausias teritorijas, išstūmė iš miesto intelektines veiklas ir jaunimą ir dėl to miesto pažanga sustojo. Pramonės, transnporto įmonės taip užteršė miestą, kad jau vis dažniau girdime raginimus neiti į lauką dėl padidintos kietųjų dalelių koncentracijos. Pats pakviečiau verslininkus pereiti nuo pasenusios ekonomikos paradigmos ir prie ES darnaus vystymosi metodologijos. Ir kad atsakomybę už miesto reikalus prisiimtų išmintingiausi. To verkiant reikia. Ir to negalima slėpti.

locheliai iš "verslo" paskalbėjo apie nieką

locheliai iš "verslo" paskalbėjo apie nieką portretas
Niekas čia neinvestuos, o norastrumpinti projektų įgyvendinimo laiką reiškia viena - locheliai ir net elementarių žinių apie vadybą ir kitas susijusias sritis neturintieji versle užsimanė greitai susigribti maksimumą svetimų pinigų, greitai greitai pridaryti broko - ir visose srityse, ir net nespėjus dorai sutikrinti, kur kas kokią kreivą trobikę iš kartono surinkto sąvartyne pastatė ir apiformino, kad tai kokia nors "kongresų" salė persipumpuoti babkes į nuosavas kišenes. Klausimas: kas tiem locheliam dirbs? Jie net pačių elementariausių žinių neturi,m neturi kas investuoja, neturi, kas jiem dirbtų - ...visiški biezdariai.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių