Kapavietės – aptaškytos žole?

Gyventoją supykdė kapų prižiūrėtojų darbas – pjaunant žolę ja esą aplimpa kapavietės, tad pensininkei tenka valyti žole aptaškytą paminklą.

Klaipėdietė Dalia sakė, kad su šia problema susiduria kiekvienais metais. Situacija laikui bėgant, anot jos, nesikeičia.

„Man jau 77-eri, beveik visą savo giminę esu palaidojusi Joniškės kapinėse. Kai ateina pavasaris, prasideda žolės pjovimas. Būtinai paminklus nutaško žole. Kaip tas žoles iš smulkių akmenukų aplink kapą išrankioti? Kalbėjau su buvusia bendradarbe, jos artimųjų kapai yra Lėbartų kapinėse. Ten pjaudami kažkuo uždengia kapavietes, nupjauna žolę ir tik tada atidengia. Žmonėms nieko valyti nereikia. Kodėl Joniškės kapinėse negali taip padaryti?“ – klausė Dalia.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus patarėjos Daivos Breivės, žolė tiek Lėbartų, tiek Joniškės kapinėse pjaunama vienodai.

„Visur vienodai ir net tie patys žmonės pjauna. Rangovas yra įpareigotas po atliktų darbų nuvalyti apterštas kapavietes. Eidami darbuotojai pučia orpūte, valo, bet išlieka tikimybė, kad kokiame nors kamputyje tos žolės liks. Pincetu iš kiekvieno kapelio jos neišrankiosi“, – teigė pašnekovė.

D. Breivė taip pat pasakojo, kad sulaukia ir daugiau panašių skundų.

„Antradienį buvo atėję. Kol pjovė žolę, žmogus ėjo iš paskos ir skundėsi, kad ant kapų yra žolės. Sakiau, kad palauktų, tuoj ateis žmogus, kuris sutvarkys, nuvalys, ir bėdos nebus“, – sakė specialistė.

Tad rangovai darbuojasi kruopščiai, reaguoja ir į žmonių skundus.

„Tikrai stengiamės, žiūrime. Yra atsakingas rangovas. Jei ateina žmogus, pasako, kad negerai, nedelsiant darbuotojai ateina ir sutvarko tą kapelį, kad nebūtų tos žolės“, – tikino D. Breivė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietė

Pilietė portretas
Tiek Joniškės,tiek Lėbartų kapinės- pasityčiojimas iš senolių.Ypač Lėbartų kapinėse miestas mieste ,nueiti prie kapo - iššūkis.Reikia mat leidimo... O kapinės pilnos mašinų...Lietuva darosi pasityčiojimo iš žmonių vieta,ir ne tik kapinėse...

ttt

ttt portretas
Pasirodė vėl "tikrieji" lietuviai, pjauna- blogai, nepjauna- blogai. Jei taip jums suteikiamos nemokamos paslaugos vidurius suka, tai važiuokit kas savaitę ir 5m spinduliu žolę karpykit. Jei tai netinka tai apsidenkite kapą plėvele, atvažiavot, nusidengėte, pasigėrėjote, uždengėte ir namo. Jei ir tai netinka tai samdykite žolės karpytoją. Pagalvokite realiai, kaip pjauti jei tarpai nevienodi, aukščiai laiptuoti, iškloti įvairiomis medžiagomis, apsodinta įvairiausiais medeliais ir krūmais.

Nereikia verkslenti

Nereikia verkslenti portretas
Negaliu patiketi, nupjiauna zole, na nukrito vienas kitas zoliukas, kas per beda, nusivalai, beje zolyte sudzius ir subyres, kaip sakoma, nezyskite. Beda yra, kad netvarkomi kapeliai, Lebartuose yra suaugusiu krumu, netoli kolumbariumo, vienvieciai kapeliai skaitosi, cia beda, nebegalima net prieti prie savo., o netvarkomi jau 30 m.O kapavietes....""aptaskytos zole,"" koks issireiskimas, zolyte mat, tik neverkslenkite.
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių