Kapines perkels į internetą

Klaipėdoje pradėta kurti sistema, kuria naudodamiesi gyventojai patys galės sužinoti, kurioje tiksliai vietoje miesto kapinėse yra palaidoti jų artimieji. Dabar šią informaciją suteikia savivaldybės darbuotojai.


 

Klaipėdoje pradėta kurti sistema, kuria naudodamiesi gyventojai patys galės sužinoti, kurioje tiksliai vietoje miesto kapinėse yra palaidoti jų artimieji. Dabar šią informaciją suteikia savivaldybės darbuotojai.

Interneto svetainėje norima įdiegti visiems prieinamą duomenų bazę, kurioje, įvedus mirusiojo vardą, pavardę, mities datą, prieš akis išdygtų schema, parodysianti, kurioje kapinių vietoje velionis palaidotas.

Kaip sekasi dirbti su šia sistema, vakar domėjosi Klaipėdos tarybos Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto nariai.

Klaipėdos savivaldybės Kapinių priežiūros skyriaus vedėja Zina Stankienė tvirtino, kad ši idėja po truputį verčiama realybe, tačiau ne viskas taip paprasta.

"Norint įgyvendinti tokį siūlymą, reikia sujungti kelias programas – mirusiųjų duomenų bazę, kapinių schemą – į vieną. Tai ir bandome daryti. Kada siūlymas galėtų būti įgyvendintas, sunku pasakyti. Viskas priklauso nuo techninių galimybių. Ateityje tikrai bus tokia sistema, bet ne taip greitai. Dirbame", – tvirtino vedėja.

Be to, anot Z.Stankienės, neaišku, ar nekiltų problemų dėl duomenų apsaugos.

"Nėra žmogaus, nėra problemos", – šmaikštavo tarybos narys Vidmantas Plečkaitis.

Tiek kapinių prižiūrėtojai, tiek politikai sutinka, kad tokia sistema būtų naudinga. Ypač šiuo metu, kai daug lietuvių yra emigravę į užsienį.

Dabar norintieji sužinoti, kur palaidotas jų artimasis, turi kreiptis į savivaldybės Kapinių priežiūros skyrių. Tokių žmonių yra nemažai.

"Padedame tiems, kurie domisi, tačiau paieška užtrunka. Jei būtų tokia sistema, žmonės patys galėtų atsispausdinti schemą ir surasti mirusio artimojo kapą", – pabrėžė vedėja.

Tačiau, anot Z.Stankienės, sistemą reikia parengti gerai. Dabar pasitaiko atvejų, kai savo bazėje suvedus populiaresnį vardą ir pavardę išmeta kelis kapus. Tada reikia aiškintis, kuris ieškomas. Tai nustatyti padeda ir mirties data.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klerkams klausimas

klerkams klausimas portretas
ką daryti kai reikia nuvežti seną žmogų, kuris sunkiai vaikšto, bet neturi neįgalumo pažymėjimo, stovi "vartų direktorius" ir jam neįdomu, kad žmogus sunkiai vaikšto, jam reikia neįgalumo pažymėjimo, o klerkams irgi "savi klausimai", spėju greitai bus apmokestinta aikštelė ir prie kapinių, ar netaip Šulcas mąsto

Nepatogus klausimas

Nepatogus klausimas portretas
O atkatai persikels į internetą ar grynais kaip seniau...:)? Prie administracijos pilnas kiemas savų perimančių užsakymus. Kada visa tai baigsis...? Galėtų sudėti kieme prie durų kameras, kad visa ta šerykla baigtusi.

Ert

Ert portretas
Ech tos brūdės Onutės, daryk tu joms paslaugas nemokamai ir viskas. Gal pati ponia Onutė, jei jums taip tas patinka, eikite dirbti nemokamai.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių