Pereiti į pagrindinį turinį

Iš kapinių pavogtas bareljefas rastas metalo supirktuvėje

2010-09-01 07:00
Įkaltis: antradienį metalo laužo supirktuvėje ketinta parduoti dar vieno paminklo fragmen
Įkaltis: antradienį metalo laužo supirktuvėje ketinta parduoti dar vieno paminklo fragmen / Policijos nuotr.

Metalo vagių Lėbartų kapinėse pagrobta bronzinė galva dar kartą sužeidė prieš daug metų sūnaus netekusių tėvų širdis.

Pirmadienį Nemuno gatvėje prie apleisto pastato policininkai aptiko metalo vagių paslėptą bronzinės skulptūros dalį, vaizduojančią jauno vyro galvą.

Buvo aišku, kad tai – antkapinio paminklo dalis, kurią nusikaltėliai ketino parduoti metalo laužo supirktuvėje.

Kol pareigūnai aiškinosi šį nusikaltimą, gautas pranešimas, kad į vieną uostamiesčio metalo laužo supirktuvę kažkas atnešė dar vieną metalinę paminklo dalį. Tai moters veido bareljefas, sveriantis apie vieną kilogramą. Greičiausiai ir ši bus pagrobta iš Lėbartų kapinių. Kol kas jo savininkas nežinomas.

Radinio vaizdas įvairiomis žiniasklaidos priemonėmis tą pačią dieną apskriejo ne tik Klaipėdos, bet ir visos Lietuvos gyventojus.

Vakaro žinių metu pamatę reportažą iš įvykio vietos klaipėdiečiai Steponas ir Danutė Grybauskai nustėro supratę, kad vagys nuniokojo jų prieš 22 metus žuvusio sūnaus Aurimo kapą.

Antradienį D.Grybauskienė šventė savo gimtadienį, tačiau moteriai ši diena nebuvo džiugi.

"Visą dieną verkiau. Labai skaudu. Dar kartą išgyvenau dėl sūnaus netekties, o čia dar žinia apie kapo išniekinimą. Nusikaltėliai mus labai įskaudino. Manau, tokie dalykai pinigais nevertinami", – kalbėjo D.Grybauskienė.

1988 m. ką tik iš būtinosios karinės tarnybos grįžęs Aurimas Grybauskas puikiais pažymiais įstojo į aukštąją mokyklą studijuoti architektūrą. Vieną vasaros dieną, pakviestas draugo, jis važiavo į Palangą. Įvyko apmaudus eismo įvykis, kurio metu vaikinas žuvo.

S.Grybauskas antradienį aplankė sūnaus kapą. Vagys darbavosi meistriškai. Jokių pėdsakų pareigūnai čia neaptiko. Bronzinę paminklo dalį jie nupjovė.

"Ši dalis nebuvo tvirtai pritvirtinta. Juk tada niekas negalvojo, kad kapinėse reikės paminklus nuo vagių saugoti. Gerai, kad galva atsirado. Paminklų meistras žadėjo ją taip pritvirtinti, kad niekas niekada jos nebegalės išjudinti iš vietos", – kalbėjo sūnaus tebegedinti moteris.

Kol kas žinių apie dar vieną vagių išniekintą paminklą, nuo kurio pavogtas bronzinis jūrininko bareljefas, nėra.

Pareigūnai ragina Lėbartų kapinėse artimuosius palaidojusius asmenis apžiūrėti antkapius ir apie dingusias metalines detales pranešti policijai.

Apie tai, kad vagys gali ketinti parduoti metalines paminklų dalis, informuotos visos Klaipėdos metalo laužo supirktuvės.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų