Kapitalinis remontas uostamiestyje trikdys eismą

Šią savaitę uostamiestyje prasidėjo kapitalinis remontas Statybininkų prospekte, Gedminų ir Žardininkų gatvių sankryžoje. Klaipėdos savivaldybė nurodė, kad bus įrengiamos eismo saugumą gerinančios priemonės, o darbai bus užbaigti iki Naujųjų arba kitų metų pavasario.

Pasak Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjo Valdo Švedo, projektas jau suderintas, darbai pradėti.

"Šie darbai susiję su parduotuvės įrengimo darbais. Projektas yra suderintas, o dėl eismo apribojimų negaliu pakomentuoti. Po projekto įgyvendinimo atsiras keturšalė šviesoforinė sankryža. Dabar ten yra skiriamoji juosta, o įvaža į Gedminų gatvę – tik iš vienos pusės, tad bus įrengtas šviesoforas, atitinkamai sutvarkyti pėsčiųjų ir dviračių takai", – paaiškino V.Švedas.

Kokia parduotuvė bus atidaryta, jau žinoma. Pašnekovo teigimu, išorė beveik sutvarkyta, liko parduotuvės vidaus įrengimo darbai.

"Darbai vyksta pagal detalųjį planą. Kaip ir buvo numatyta – jeigu atsiranda sklype komercinės paskirties pastatas, turi atsirasti ir sankryža", – teigė V.Švedas.

Kaip orai leis.

Darbus vykdo įmonė "Telšių keliai". Jos direktorius Arnas Knystautas sakė, kad eismas bus ribojamas viena arba kita juosta, stengiantis nesudaryti nepatogumų gyventojams.

"Dabar gatvė aptveriama pagal standartizuotas schemas. Panaikinus perėjas, atsiras laikinos. Eismas bus ribojamas tik viena eismo juosta, tam, kad būtų kuo mažiau problemų tiek praeiviams, tiek vairuotojams. Dėl autobusų stotelės gali būti taip, kad ji bus laikinai iškelta", – pasakojo direktorius.

Tvarkomose gatvėse jau girdimi ekskavatoriai, kasamos gatvės.

Kol kas nė viena autobusų stotelė dar nėra iškelta, autobusai kursuoja kaip įprastai. Situacija gali keistis įsibėgėjus darbams. O juos tikimasi užbaigti dar šiemet.

"Kaip orai leis. Pavyzdžiui, praeitą savaitę buvo daug kritulių, neprognozuojamai. Jeigu nebus kokių nors kritinių momentų, tada planai tokie, bet gali būti, kad darbai baigsis ir pavasarį", – sakė A.Knystautas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lukas

Lukas portretas
Ypač sankryžoje eismo pralaidumą mažina iš visų pusių sustatyti automobiliai, pažeidžiant KET. Policija, matomai į tai nereaguoja. Rytais kamščiai nusidriekia nuo Žardės žiedo iki Šilutės plento.

Mažame plote

Mažame plote portretas
net 4 parduotuvės! Kam šito reikia? Geriau poilsio aikštelę padarytų, - daugiau medelių, suoliukų, pavėsinių...

Ramus

Ramus portretas
1 rimta gamykla, geriau nei 100 maximu.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių