Pereiti į pagrindinį turinį

Kapų tvarkytojai triūsia Klaipėdoje

2012-08-09 05:00
Kapų   tvarkytojai   triūsia   Klaipėdoje
Kapų tvarkytojai triūsia Klaipėdoje / Vytauto Petriko nuotr.

Klaipėdoje vėl darbuojasi vokiečių kapų tvarkytojai, šį kartą jie ketina ne tik tvarkyti kapines, bet ir perlaidoti Šilutės rajone neseniai aptiktų vokiečių karių palaikus.

Nors dažniausiai vokiečių kapų tvarkytojų stovyklų veikloje dalyvauja ne tik Lietuvos bei Vokietijos pasiuntiniai, šiemet savanorių iš kitų šalių nesulaukta.

30 vokiečių bei 4 lietuviai šią savaitę ėmėsi šveisti rūdis nuo kapinių tvoros, ją tvirtinti ir dažyti, rinkti audros metu nulaužtų medžių šakas.

Hermano Zudermano gimnazijos dvyliktokė Algimantė Žukauskaitė trečius metus dalyvauja draugijos rengiamose stovyklose. Mergina šiemet su bendramoksle Ana Mordynskaja padėjo organizuoti ekspediciją Klaipėdoje, kur svečiai iš Vokietijos laisvu laiku susipažins su Lietuvos pajūriu.

Pirmadienį Šilutės rajone ketinama iškasti kelių vokiečių karių palaidojimus, o trečiadienį juos pargabenti ir perlaidoti Klaipėdos vokiečių karių kapinėse. Šiai misijai atlikti bus kviečiami tik pilnamečiai draugijos nariai. Taip elgiamasi saugant paauglių psichiką. Abi klaipėdietės tikino neabejojančios, jog dalyvaus perlaidojimo ceremonijoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų