Karantinas Palangos nesustabdė: lietuviai į kurortą plūdo pramogauti

Prieš įsigaliojant karantinui, lietuviai plūdo į Palangą pramogauti. Beveik visuose kurorto restoranuose penktadienio vakarą staliukai buvo užsakyti. Visam savaitgaliui buvo rezervuoti ir viešbučių kambariai. Dalis žmonių Palangoje ketina praleisti karantiną.

Kai kurie jau užsidarė

Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos vadovė Ingrida Valaitienė sakė, kad daugelis praėjusį penktadienį atvykusiųjų į Palangą nusprendė pasilikti visam savaitgaliui.

Nors tokio antplūdžio, kuris fiksuotas ilgąjį Vėlinių savaitgalį, nebuvo, kurorte žmonių vis dėlto netrūko.

Veikiančių viešbučių liks. Palanga tikrai neužsidaro.

"Tikėtina, kad buvo rezervacijų iš anksčiau. Kadangi karantinas įsigaliojo tik šeštadienį, nemažai žmonių nusprendė jų neanuliuoti", – pastebėjo I. Valaitienė.

Tiesa, dalis viešbučių jau skelbia, kad užveria duris.

Apie tai pranešė viešbučiai "Kerpė" ir "Amsterdam Plaza", "Palanga SPA Life Balance" taip pat informavo užsidarantis, neveiks ir viešbutis "SPA Amber Palace". Sanatorija "Gradiali" paskelbė, kad viešbutis uždaromas, bet veiks sanatorija.

Laikinai veiklą nutraukė "Senoji Hanza", "Palangos dailė", svečių namai "Aštuoni". Viešbutis "Palangos žuvėdra" yra numatęs stabdyti veiklą nuo lapkričio 22 d.

Sanatorijos veiks

Nebepriimti klientų nusprendė penkių žvaigždučių viešbučiai ir mažesnės įstaigos, kurioms neapsimoka dirbti.

"Penkių žvaigždučių viešbučiai nebegali savo klientams pasiūlyti visų paslaugų, kurių jie gali tikėtis. Žmonės, važiuodami į tokias vietas, nori šimtaprocentinio komforto. Jei viešbutis mato, kad negali suteikti kokybiškų paslaugų, užsidaro", – tikino I. Valaitienė.

Asociacijos vadovė pabrėžė, kad tikrasis kurorto apgyvendinimo įstaigų apsisprendimas paaiškės po kelių dienų.

"Daug įmonių šiuo metu skaičiuoja ir svarsto. Tik tuomet jie praneš, ką nusprendė", – sakė I. Valaitienė.

Karantino metu ribojama SPA centrų veikla.

"Tačiau viešbučiai-sanatorijos lieka dirbti su Ligonių kasomis ir teiks tik gydymo ar reabilitacijos paslaugas. Komercinę veiklą jie stabdo. Tokiu būdu tikimasi atskirti klientų srautus ir mažinti riziką", – paaiškino asociacijos vadovė.

Dalis mažų apgyvendinimo įstaigų duris užvėrė ne tik todėl, kad joms nebeapsimoka dirbti, bet ir dėl to, jog katastrofiškai sumažėjo rezervacijų.

"Karantino metu viešbučių paslaugų kainos labai krenta. Tai gali būti dar viena priežasčių stabdyti veiklą. Tačiau veikiančių viešbučių liks. Palanga tikrai neužsidaro", – patikino I. Valaitienė.

Važiuoja į savo būstus

Palangos turizmo informacijos centro vadovė Rasa Kmitienė aiškino, kad karantinui į Palangą traukia tie, kurie čia turi antrą būstą.

"Automobilių stovėjimo aikštelės – pilnos. Mieste matome, kad yra atvykusių svečių. Daugiausia – lietuvių. Tačiau poilsiautojų yra gerokai mažiau nei užpraėjusį savaitgalį", – patikino R. Kmitienė.

Turizmo informacijos centras sulaukia beveik vienodo pobūdžio užklausų iš ketinančiųjų vykti į Palangą. Teiraujamasi, kurie viešbučiai dirba, aiškinamasi, kur bus galima gauti maisto išsinešti.

Palangoje ne vienas restoranas ar kavinė nusprendė teikti tokią paslaugą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonistui

Anonistui portretas
Kokie skaičiai? Tuščioje tavo galvoj?

Klausimas

Klausimas portretas
90 proc neserga kam tokios griežtos priemones?

ALGIS

ALGIS portretas
Iš visų paminėtų viešbučių , tik keli lietuviški , visi kiti užsieniečių , taip kad netrieskim per daug ..
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių