Karantino grimasos: dėl sveikatos pažymos jūrininkai privalo pateikti kitą pažymą

Visuotinis karantinas sudarė sąlygas vešėti biurokratijai. Lietuvoje jūrininkams, norintiems gauti sveikatos pažymą, reikia pateikti dar vieną pažymą, kuri patvirtintų, kad jie neserga koronavirusu. Maža to, šis dokumentas nepigus. Kaimyninėje Latvijoje tokių reikalavimų nėra, tad klaipėdiečiai sveikatos tikrintis važiuoja į Liepoją.

Skelbta, kad nuo gegužės 18 d. Klaipėdos jūrininkų sveikatos patikrinimų centre vėl pradėta tikrinti jūrininkų sveikata ir išduodamos sveikatos pažymos, būtinos, kad jie galėtų toliau darbuotis.

Klaipėdietis Michailas, kaip ir nurodyta medicinos įstaigos tinklalapyje, mėgino telefonu užsiregistruoti į medicinos komisiją, tačiau pirmąją dieną jam to padaryti taip ir nepavyko.

"Registratūros telefonas visą laiką buvo užimtas. Turiu tokia programą, kuri perskambina automatiškai, taigi skambinau 300 kartų. Tik po pietų pagaliau pasisekė, tada man pasakė, kad, norint užsiregistruoti, reikės skambinti kitą dieną, nes registruojama tik po 10 žmonių, be to, visiems privaloma komisijai pristatyti COVID-19 testą, kuris yra mokamas ir atliekamas tik vienoje privačioje poliklinikoje. Tada nusprendžiau važiuoti sveikatos tikrintis į Liepoją", – tikino Michailas.

Klaipėdietis teigė, kad privalomas testas dėl koronaviruso privačioje poliklinikoje kainuoja 56 eurus.

Nors visoje Lietuvoje visiems kitiems piliečiams šis testas daromas nemokamai.

"Latvijoje šiuo klausimu viskas kur kas paprasčiau. Susiradau internetu polikliniką, paskambinau, užsiregistravau, viską susitvarkiau. Dėl koronaviruso testo nereikėjo. Ten sutikau dar vieną klaipėdietį. Gaila, kad mums reikia kažkur važiuoti, kodėl taip yra, nesuvokiu", – apgailestavo Michailas.

Lietuvos jūrininkų sąjungos pirmininkas Petras Bekėža jau prieš gerą mėnesį buvo susirūpinęs, kad iš šios situacijos kažkas mėgins pasipelnyti.

Dar gegužės pradžioje jis kreipėsi į sveikatos apsaugos ministrą, tačiau iki šiol atsakymo nesulaukė.

"Gavome ligoninės raštą, kad jūrininkai, ateidami į medicinos komisiją, privalo turėti ne senesnį nei prieš 48 val. atliktą neigiamą testą dėl COVID-19. Tačiau, kas priėmė tokį sprendimą ir davė nurodymą to reikalauti, neturiu informacijos. Mes šį klausimą judiname, nes kitose valstybėse to nėra", – kalbėjo P.Bekėža.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Įdomu

Įdomu  portretas
Gal klinikos Liepojoje pavadinimą būtų galima?

Paradoksai

Paradoksai portretas
Be abejo, imli kyšiams ta jūrininkų išleidimo į jūrą sistema. Jokia paslaptis: motina išprotėjusi, močiutė taip pat tokią negalią turėjo, vaikai su neįgalumais, o tėvelis - kapitonas... Kyla klausimas, nejaugi visiškai netikrinama realioji jūrininkų sveikata, nejaugi taip viskas nusiperkama už kyšius? Arba kaip laivavedžio diplomą gali gauti 5 kartos vagių, kriminalinių nusikaltėlių šeimos atstovas, kurio biografiją mieste visi žino, bet diplomus dalinantieji - ne? Juk tai daugiau nei grėsminga situacija. Gali tokie žmonės dirbti frachtuotuose laivuose, su kitų valstybių vėliava - ten dar geriau nuslėpti tiek savo sveikatos stovį, tiek purvinas reputacijas, paveldėtą polinkį į kriminalinius nusikaltimus. Bet nors kažkokia kontrolė juk turėtų būti?

Kam

Kam portretas
jua vejus rasote,visems pratesima daro ir isleidzia i jura!!!
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių