Pereiti į pagrindinį turinį

Karščiai prekybininkams atnešė ir nuostolių

2010-08-02 05:00
Nepasisekė: nors vasarą prekybininkai išaugus apyvartai gali neblogai pasipelnyti, šiemet dėl didelių karščių neišvengta ir nuostolių.
Nepasisekė: nors vasarą prekybininkai išaugus apyvartai gali neblogai pasipelnyti, šiemet dėl didelių karščių neišvengta ir nuostolių. / Aliaus Koroliovo nuotr.

Nors per karščius prekybininkai stengėsi prekiauti kuo šviežesniais maisto produktais, kad šie nesugestų, vis dėlto nesusipratimų neišvengta. Sulaukta nemažai skundų dėl sugedusių gaminių.

Padaugėjo skundų

Anot Klaipėdos miesto valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriaus vedėjos Jūratės Mačiulienės, liepą jie sulaukė skundų iš 21 uostamiesčio gyventojo. 16 skundų buvo dėl prekybos sugedusiais gaminiais bei netinkamų jų laikymo sąlygų parduotuvėse, kiti – dėl maisto kokybės viešojo maitinimo įstaigose.

"Sulaukėme per 20 nusiskundimų – įprastai jų būna vienas kitas. Dauguma klaipėdiečių skundėsi, jog įsigyti maisto gaminiai surūgę, susmirdę. Kiti piktinosi, kad parduotuvės prekiauja akivaizdžiai sugižusiais pieno produktais", – komentavo J.Mačiulienė.

Nustatė nemažai pažeidimų

Pasak jos, liepą atsitiktine tvarka buvo patikrintos dešimt uostamiestyje maisto gaminiais prekiaujančių parduotuvių, iš kurių penkiose rasta pažeidimų.

J.Mačiulienė tvirtino, jog daugiausia jose nustatyta, kad produktai laikomi netinkamomis sąlygomis.

"Niekas nesitikėjo liepą tokių karščių, todėl kai kuriose parduotuvėse nustatyta per aukšta temperatūra. Nors prekybininkai stengėsi kuo daugiau gaminių sudėti į šaldytuvus, prekiauti mažesniu jų asortimentu, tačiau nuostolių jie vis dėlto neišvengė. Vyraujant karščiams genda ir tokie produktai, kurių nereikia laikyti šaldytuvuose, pavyzdžiui, pomidorų bei kiti padažai, konservai, sultys, saldumynai ir kiti gaminiai", – komentavo specialistė.

Jos teigimu, kai kuriose parduotuvėse buvo užfiksuota 32 laipsnių šiluma, nors maisto produktus leidžiama laikyti tik esant 20–22 laipsnių temperatūrai.

Kai kuriose prekybos vietose neveikė šaldytuvai.

J.Mačiulienė tvirtino, jog buvo patikrintos ir uostamiesčio turgavietės, tačiau jose pažeidimų beveik neužfiksuota.

Prekybininkai investavo į įrangą

Didieji prekybos tinklai nuostolių taip pat neišvengė. Pasak prekybos tinklo "Iki" atstovo spaudai Valdo Lopetos, šį sezoną dėl vasaros karščių jų patirti nuostoliai siekia apie 10 tūkst. litų. Žala patirta keliose parduotuvėse sugedus šaldymo įrangai arba dingus elektrai.

"Kol elektros tinklų gedimai buvo pašalinti, parduotuvės negalėjo aptarnauti pirkėjų. Buvome susidūrę ir su liūčių padariniais, kai po stipraus lietaus buvo apsemtos ir kelias valandas neveikė kai kurios šalies parduotuvės", – paaiškino V.Lopeta.

Prekybos tinklo "Maxima LT" atstovė Renata Saulytė tikino, jog didelių nuostolių dėl sugedusių produktų nepatirta, tačiau nemažai papildomų išlaidų pareikalavo investicijos į šaldymo įrangą, jos tobulinimą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų