Karščiavimo klinika Klaipėdoje – be apgulties

  • Teksto dydis:

Nemenkas aistras mieste sukėlusi karščiavimo klinika daug žmonių kol kas nesulaukė. Nuo pat atidarymo dienos čia tirti vos keli pacientai. Vis dėlto Klaipėdoje kasdien nustatoma naujų užsikrėtimo atvejų, tad miesto valdžia karantino švelninimo planus vertina atsargiai.

Sulaukė keturių

Aštrių diskusijų, į kurias teko įsitraukti ir aukščiausiems šalies pareigūnams, palydėta Klaipėdos karščiavimo klinika veikia sklandžiai, tačiau visų suplanuotų pajėgų anaiptol neprireikia.

Nuo balandžio 10 d. iki trečiadienio klinika priėmė keturis pacientus.

"Balandžio 10 d. buvo du pacientai, balandžio 15 d. taip pat apsilankė du. Turėjo atvykti keturi, tačiau du atsisakė. Šventinį savaitgalį mūsų darbuotojai dirbo namuose, tačiau buvo pasiruošę bet kada atvykti į karščiavimo kliniką. Kadangi tokių pacientų neatsirado, šeimos gydytojai nesiuntė, klinika nesulaukė nė vieno. Taip pat pacientų nebuvo ir balandžio 14 d.", – dėstė Jūrininkų sveikatos priežiūros centro vyriausiasis gydytojas Saulius Dabravalskis.

Jis neslėpė, kad ruošiamasi kur kas didesniam užimtumui, mat nėra aišku, kaip gali pakrypti pandemijos eiga.

"Kiekvieną dieną laukiame su nežinia, esame pasiruošę maksimaliam apkrovimui", – teigė S.Dabravalskis.

Ragina neatšaukti vizitų

Pašnekovo teigimu, visi karščiavimo klinikos tyrimų ir pacientų apžiūros procesai yra sustyguoti ir vyko sklandžiai, nestrigo ir informacinės sistemos.

Nė vienam klinikoje apžiūrėtam ir tirtam žmogui koronavirusas nebuvo patvirtintas.

Per dieną trys karščiavimo klinikos medikų pamainos, dirbdamos maksimalaus užimtumo sąlygomis, gali priimti po aštuonis pacientus, taigi iš viso per dieną klinikoje tyrimai gali būti atlikti 24 žmonėms.

Tikėtina, kad pirmomis dienomis ne visi uostamiesčio šeimos gydytojai jau buvo spėję įsisavinti su karščiavimo klinika susijusią informaciją, kokius pacientus siųsti čia tirti ir kaip tą daryti.

Teigiama, kad karščiavimo klinika turi pakankamai apsaugos priemonių, kurios gautos tiek iš savivaldybės, tiek iš Sveikatos apsaugos ministerijos.

S.Dabravalskis, vertindamas kelių dienų klinikos darbą, pabrėžė, kad žmonės turėtų paisyti šeimos gydytojų sprendimų ir jeigu yra siunčiami, atvykti tyrimams į kliniką.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas sakė, kad nėra linkęs švelninti karantino reikalavimų.

"Aš vertinčiau atsakingai. Ne drąsiai ar ryžtingai, tačiau atsakingai. Atvirai pasakius, labai atsargiai žiūriu į tą lengvą dinamikos palengvėjimą po Velykų, turint omenyje, kad ir tyrimų atlikta mažiau", – teigė V.Grubliauskas.

Smogtų skaudžiau?

Miesto vadovas teigė, kad sprendimų imtis būtų linkęs tik turėdamas labiau įtikinamų indikacijų apie viruso atsitraukimą.

"Matydamas tas tendencijas, labai atsargiai žiūriu į bet kokius masinius renginius šiais metais, prisiimdamas ir suvokdamas atsakomybę. Kalbėdamas apie palengvinimus, turi būti 150 proc. įsitikinęs, kad jie netaps iššūkiu ar apsunkinimu", – sakė meras.

V.Grubliauskas tikino suprantantis, kad grįžimo į normalaus gyvenimo ritmą labai laukiama.

"Matyt, ateina laikas, kai žmona namuose turės atidaryti kirpimo saloną ir man, ir vaikams", – sakė meras ir pabrėžė, kad priimami sprendimai turi būti ypač gerai įvertinti, nes veikiausiai antroji pandemijos banga sukeltų kur kas baisesnių pasekmių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

praeiwis

praeiwis portretas
Į karščiavimo klinikas gali atvykti žmogus tik su minimum 37,8 temperatura. Ne visiems sergantiems jinai iki tiek užkyla- dėl to ir nėra jokios apgulties. Man idomu koks idiotas sugalvojo, kad butent tik su tokia ir nemažesne temperatūra priiminės.

Tomas

Tomas portretas
Grubliauskas kur tik prikiša ranką ten ištisiniai nepadaryti darbai. Retas nevykėlis .

>Bepročiai

>Bepročiai portretas
taigi niekas tų psixų dabar nežiūri.Ligoninėse laiko tik visiškus o kiti arba daugiabučuose kaimynus iš proto veda arba gatvėmis valkiojasi(josi). Tas pastatas nuolat buvo tuščias - aš beveik kiekviena diena proten einu bet jokio judesio dažniausiai nematau. Gerai isitaisėt? Tai dabar nepatinka? Užteks jums ir Bangu g. Ten reikalaukit išplėsti, reorganizuoti ir aprūpinti.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių