Karščiavimo klinika Klaipėdoje – it karšta bulvė, kurios niekas nenori

  • Teksto dydis:

Klaipėdoje pagaliau aiškėja, kur artimiausiu metu pradės veikti karščiavimo klinika. Įvertinus miesto pirminės sveikatos priežiūros centrus paaiškėjo, kad nė vienas jų neatitinka minėtai klinikai keliamų reikalavimų, tad po diskusijų galiausiai nuspręsta, kad tokiam objektui tinkamiausias – Respublikinės Klaipėdos ligoninės Tuberkuliozės filialas.

Apsisprendė dėl klinikos

Trečiadienį vykusio Klaipėdos ekstremalių situacijų komisijos posėdžio metu priimtas sprendimas dėl mieste veiksiančios karščiavimo klinikos.

Nuspręsta, kad tokiai klinikai keliamus reikalavimus geriausiai atitinka Respublikinės Klaipėdos ligoninės Tuberkuliozės filialas, esantis P.Lideikio gatvėje.

Miesto įstaigos netiko

Pastebima, kad buvo vertinamos galimybės karščiavimo kliniką įrengti ir viename miesto pirminės sveikatos priežiūros centrų, tačiau paaiškėjo, kad jie neatitinka tokiam objektui keliamų reikalavimų. Numatoma, kad karščiavimo klinikoje turi būti įrengta atskira patalpa, kuri leistų atskirti įstaigų ir karščiavimo klinikos srautus.

Taip pat numatyta, jog privaloma užtikrinti patogų privažiavimą – turi būti sudarytos galimybės patogiai privažiuoti 10 automobilių bei turi būti atitinkamo dydžio laisva stovėjimo aikštelė.

Taip pat susiduriama ir su problemomis dėl karščiavimo klinikai keliamų darbuotojų bei įrangos reikalavimų. Numatoma, kad klinikoje turi būti rentgeno aparatas bei dirbti gydytojas radiologas. Kadangi numatoma, kad klinikoje dirbs trys medikų pamainos, tokių specialistų Klaipėdai tektų rasti tris radiologus.

Priminė karštą bulvę

Siūlymą įrengti karščiavimo kliniką Respublikinėje Klaipėdos ligoninėje jos atstovai priėmė supratingai, tačiau neslepiama, kad tokia misija nėra ypač laukiama. Ligoninės direktorius Darius Steponkus minėto komisijos posėdžio metu pastebėjo, kad karščiavimo klinika pradeda priminti karštą bulvę, kurią vis norima perduoti kažkam kitam. Jis taip pat minėjo, kad tokias paslaugas turėtų teikti ambulatorines paslaugas teikiančios įstaigos.

Vis dėlto, po diskusijos, kurios metu akcentuoti miesto pirminės sveikatos priežiūros centrų trūkumai, užkertantys kelią juose atidaryti karščiavimo kliniką, sutarta dėl jau minėtos galimybės kliniką įkurti Tuberkuliozės filiale.

Uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas po Ekstremalių situacijų komisijos posėdžio patikino, kad Klaipėda nenusimeta šios „karščiuojančios“ problemos ir yra pasiryžusi padėti ją spręsti.

Anot V.Grubliausko, jeigu miesto įstaigos būtų atitikę keliamus reikalavimus, šis klausimas būtų jau išspręstas.

Pradės veikti netrukus

Numatoma, kad karščiavimo klinika Klaipėdoje pradės veikti jau artimiausiu metu. Numatoma, kad čia bus priimami 18–60 metų amžiaus žmonės, kurių kūno temperatūra siekia 37,8 laipsnius bei jaučiamas bent vienas viršutinių kvėpavimo takų infekcijos simptomas.

Karščiavimo klinika turėtų dirbti nuo 8 iki 20 val.

Pastebima, kad nors tokia klinika jau įsteigta Kretingoje, ji viso regiono poreikių nepateisins, mat dirba tik pusę dienos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aš  portretas
Nuo 60 metų yra didžiausios rizikos grupė, tad keliauja tiesiai į ligoninę... Pasukit kartais galva prieš komentuodami nesąmones...

NU JO

NU JO portretas
Dar tuščias ir socialinių mokslų fakultetas ir vietos mašinoms daug.

po

po portretas
Po 60-tie tai jau ne žmonės.Kokiai kategorijai priskiriami ?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių