Kas nupirko viešbutį „Pajūris“ – paslaptis

Skandalais apipintas viešbutis "Pajūris", esantis Palangoje, J.Basanavičiaus gatvėje, jau parduotas. Už šį nekilnojamojo turto objektą paklota 1 710 tūkst. eurų, nors įsigytas buvo faktiškai už 10 tūkst. eurų.

Varžytinėse kaina kilo

Už šį objektą buvo prašoma 1,6 mln. eurų. Pastato kaina varžytinių metu išaugo 110 tūkst. eurų. Kas šio objekto savininkas, nėra atskleidžiama.

"Bankrutuojančios įmonės "Bofora" nekilnojamasis turtas J.Basanavičiaus gatvėje, Palangoje, buvo parduotas rugsėjo 18 d. pasibaigusiose viešosiose varžytinėse už didžiausią pasiūlytą kainą – 1 mln. 710 tūkst. eurų", – patvirtino įmonės "Bofora" bankroto procedūrai vadovaujantis bankroto administratorius Stasys Poškus.

Varžytinės vyko elektroniniu būdu interneto svetainėje.

"Šios interneto svetainės tvarkytojas yra Registrų centras, kuris neteikia administratoriui informacijos, kiek dalyvių varžėsi varžytinėse, administratorius buvo informuotas tik apie varžytinių laimėtoją ir jo pasiūlytą kainą", – į klausimą, kas laimėjo varžytines, atsakė S.Poškus.

Pinigų dar nemokėjo

S.Poškus paaiškino, kad varžytinių laimėtojas per 30 dienų turi sumokėti visą pasiūlytą turto kainą.

"Varžytinių aktas bus sudarytas ir turtas pereis varžytinių laimėtojui tik sumokėjus visą kainą. Administratorius nėra įgaliotas teikti informacijos apie varžytinių laimėtoją, juo labiau nėra sumokėta visa kaina", – tikino S.Poškus.

Administratorius nėra įgaliotas teikti informacijos apie varžytinių laimėtoją, juo labiau nėra sumokėta visa kaina.

V.Romanovo šešėlis

J.Basanavičiaus gatvės 9 numeriu pažymėtame sklype yra keletas pastatų: buvęs viešbutis-restoranas, garažai, kiti statiniai, kavinė. Po pastatu suformuotas 31 aro valstybinės žemės sklypas.

Visas šis gėris turto vertintojų buvo įvertintas 1,6 mln. eurų suma.

Viešbučio varžytines skelbė bankroto administratorius S.Poškus, kuris atlieka įmonės "Bofora" bankroto procedūrą. S.Poškus yra bankrotus vykdančios įmonės "Valeksa" direktorius.

Bendrovė "Valeksa", atstovaujama S.Poškaus, lyg tyčia, vykdė ir įmonės "Optimalus turto valdymas", kurios nuosavybė ilgą laiką buvo "Pajūris", bankroto procedūrą.

Ši bendrovė buvo su V.Romanovu siejamų įmonių dalis.

Sustabdžius Ūkio banko veiklą, dalį paskolų portfelio, vadinamąjį gerąjį banką, perėmė Šiaulių bankas. Šiaulių bankui buvo įkeistas ir viešbutis "Pajūris".

Įsigijo už grašius

Įkeistą turtą vėliau įsigijo įmonė "Bofora", kuri pirkimo–pardavimo sutartimi gavo šį objektą. Jo įkeitimas bankui išliko, tik sandorio metu šiuo turtu buvo padengtas įmonės "Optimalus turto valdymas" skola įmonei "Bofora".

Po kurio laiko "Boforai" buvo iškelta bankroto byla, procesas nėra užbaigtas, o turtinių pretenzijų šiai bendrovei reiškė kreditorė – įmonė "Sėkmės industrija", tiek įmonės "Optimalus turto valdymas" teisių perėmėjas, reikalavimo teises įgijęs už simbolinius 10 tūkst. eurų.

Nuostabą kelia tai, jog, bankrutuojančiai įmonei "Optimalus turto valdymas" pardavinėjant savo turtą, taip pat ir reikalavimo teisę į "Boforos" skolą, 1,155 mln. dydžio reikalavimo teisė buvo parduota vos už 10 tūkst. eurų.

Tuomet šiame mįslingame sandoryje išniro dar vieno veikėjo pavardė. Faktišku šio turto valdytoju tapo Kazimieras Triškus.

Tyrimus mįslingai nutraukė

Būtent "Sėkmės industrijos" atstovai ne kartą kreipėsi į teisėsaugos institucijas, prašydami pradėti tyrimą dėl įtariamų manipuliacijų, siekiant perimti didelės vertės svetimą turtą.

Pernai gegužę Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Klaipėdos apygardos valdybos Nusikalstamų veikų tyrimo skyriuje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl piktnaudžiavimo tarnyba.

Buvo apklausti su viešbučio reikalais susiję asmenys, o bankroto administratoriui S.Poškui suteiktas specialiojo liudytojo statusas.

Tačiau ikiteisminis tyrimas šių metų balandžio 29 d. buvo tyliai nutrauktas.

Viešbutis "Pajūris" minimas plataus masto Ūkio banko byloje, kuri vis dar narpliojama. Būtent šiam viešbučiui Generalinė prokuratūra ir taikė areštą.

Netikėtai, 2016 metais, be jokių papildomų reikalavimų ir sąlygų, Šiaulių bankas atsisakė turto įkeitimo ir šiam objektui buvo panaikinta hipoteka. Areštą vėliau panaikino ir prokurorai. O tai reiškė, jog turtą galima parduoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ikurs

ikurs portretas
koki pedofilu tinkla uztat neskelbia?

o

o portretas
kaip nebus paslaptis jei ta socmafija ispardavineja nacturta soroso statytiniams uztat tabu......

as

as portretas
grįžta susimastęs anūkas iš mokyklos ir klausia senelio, seno komunisto: senelį kaip suvokti Lietuvos meilę ? - O tu vok, vok ir suvoksi !
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių