Kasti sniego – ant stogo

Gausus sniegas rūpesčių kelia ne tik gatvių ir kelių valytojams ar vairuotojams. Didelių visuomeninių pastatų ar prekybos centrų valdytojams sniegą tenka valyti ir nuo stogų. Jais susirūpinti turėtų ir privačių namų savininkai.

Vienas didžiausių visuomeninių pastatų Klaipėdoje – arena, pastatytas pagal modernias technologijas. Todėl, pasak Klaipėdos arenos direktorės Jolitos Krickės, ant šio pastato stogo, net labai gausiai sningant, sniego beveik nebūna.

„Pastato stogas yra šildomas, tad sniegas nutirpsta. O jei jo pasitaiko daugiau ir jis nespėja tirpti, nuvalome. Praeitą žiemą dėl to jokių rūpesčių neturėjome“, – sakė J.Krickė.

Uostamiesčio prekybos centrų valdytojai teigia, kad sniegą nuo plokščių pastatų stogų, kurių plotas neretai prilygsta futbolo aikštei, tenka valyti.

Šiais metais sniego nuo stogų dar nereikėjo valyti, nes kol kas jis yra purus. Stogais būtina susirūpinti po atlydžio, kai sniegas pažliunga ir tampa labai sunkus.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Statinių priežiūros poskyrio vyriausiosios specialistės Loretos Granovienės, pastatų techninės priežiūros taisyklėse parašyta, kad kiekviena papildoma stogo apkrova, taip pat ir sniegas, turi būti pašalinama.

Pernai buvo keli atvejai, kai senesnių pastatų stogai lūžo nuo sniego svorio. Statinių stogus privalo valyti ir tvarkyti patys pastatų naudotojai.


Šiame straipsnyje: sniegasSniego valymasstogas

NAUJAUSI KOMENTARAI

kaip

kaip portretas
o,kaip su saugumo,kas atsakingas?
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių