Kauno gatvėje pradės dygti komisariatas

Kauno gatvėje rengiamasi pradėti statyti naują Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pastatą. Teritorija, kurioje jis išdygs, jau aptverta, vyksta įvairūs paruošiamieji darbai.

Kauno gatvėje rengiamasi pradėti statyti naują Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pastatą. Teritorija, kurioje jis išdygs, jau aptverta, vyksta įvairūs paruošiamieji darbai.

Anot įmonės, statančios naująjį komisariatą, statybos direktoriaus Dariaus Urbono, jau yra iškelti aukštosios įtampos elektros kabeliai, kurie trukdė darbams.

Iškirsti medžiai, kurie augo vietoje, kur numatyta statyti naująjį komisariatą.

"Stengiamės išsaugoti medžius. Pašalinome tik tuos, kurie trukdė", – tvirtino vadovas.
Planuota jog šios savaitės gale vyks kapsulės betonavimo ceremonija.

"Viskas vyksta pagal planą", – teigė vadovas.
Projekte yra numatyta, jog išdygs trys susieti pagal paskirtį ir sublokuoti pastatai: policijos komisariatas, areštinė ir antžeminė daugiaaukštė automobilių saugykla.

Suplanuota, kad administracinis pastatas bus penkių aukštų. Jo plotas sieks 14 tūkst. kv. metrų. Trijų aukštų areštinės plotas sieks 2,2 tūkst. kv. metrų.
Antžeminis garažas bus keturių aukštų. Tačiau pastarasis, anot Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko Benono Ivanausko, pirmojo etapo metu nebus statomas.

"Dabar neturime tiek lėšų, tačiau planų neatsisakome. Daugiaaukštę automobilių saugyklą statysime vėliau. Gal kai bus pastatytas komisariatas aikštelę nuomosimės iš greta esančio prekybos centro", – pasakojo viršininkas.

Į naująjį komisariato pastatą bus sukelti įvairiose Klaipėdos vietose "išsibarstę" policijos padaliniai.

Dabartinėje vietoje liktų tik 1-asis Klaipėdos policijos komisariatas ir 2-ojo policijos komisariato Viešosios policijos skyrius.

Šiuo metu Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas įsikūręs Jūros gatvėje esančiame istoriniame daugiau nei 150 metų senumo pastate. XIX amžiuje čia veikė teismo įstaigos ir kalėjimas. Teigiama, kas šis pastatas yra avarinės būklės.

Pagal sutartį naujasis komisariato pastatas turi būti užbaigtas iki kitų metų galo.

Projekte taip pat numatyta nutiesti inžinerinius tinklus, sutvarkyti sklypą, įrengti automobilių stovėjimo vietas, kompleksą aptverti ir apšviesti.
Naujojo komisariato statybos atsieis 63 mln. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kauno gatve

Kauno gatve portretas
Ši statyba yra neteisėtą, todėl kad Klaipėdos VPK statomas sanitarinės apsaugos zonoj kuri yra įsikūrusi tarp pramonės rajono ir gyvenamųjų pastatų.

Pilietis

Pilietis portretas
Neteisėta statyba turi būti nedelsiant sustabdyta!!!

Antanas357

Antanas357 portretas
Ši statyba yra neteisėtą, todėl kad Klaipėdos VPK statomas sanitarinės apsaugos zonoj kuri yra įsikūrusi tarp pramonės rajono ir gyvenamųjų pastatų. Lietuvos Respublikos ir Europos sąjungos įstatymai ir kiti teisės aktai, neleidžia tuo daryti.
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių