Pereiti į pagrindinį turinį

Kavinės dėl klientų neriasi iš kailio

2009-04-09 09:00
Kavinės dėl klientų neriasi iš kailio
Kavinės dėl klientų neriasi iš kailio / Nerijaus Jankausko nuotr. Viliotiniai: kavinių languose daugėja plakatų, informuojančių apie klientus viliojančias akcijas.

Dėl gerokai sumažėjusių klientų srautų tuščios ne tik kavinės, bet ir jų šaldytuvai. Tačiau verslininkai nepasiduoda ir gundo taupančius žmones įvairiomis akcijomis.

Taupo ne kokybės sąskaita

Miestas marga maitinimo įstaigų vilionėmis pigiau papietauti ar pavakarieniauti. Vos ne ant kas antros kavinės lango kabo akcijas skelbiantys plakatai.

Šiandien tapo įmanoma rinktis picą nuo 3,69 lito. Tokios vilionės stebina, žinant, kad kartais vos ne tiek kainuoja vienas picos paplotis. Lietuvius kavinės vilioja ir gerokai smuktelėjusia didžkukulių kaina.

Bendrovės "Čili Holding" generalinis direktorius Dainius Kalina tikino, kad siūlant pigesnius patiekalus taupoma ne kokybės sąskaita. Mažinti kainas leidžia sėkmingos derybos su tiekėjais, variacijos porcijų dydžiais, taip pat sumažintas darbuotojų skaičius.

Įvairios akcijos siūlomos ir pelno sąskaita. Maitinimo įstaigų tinklo atstovai jau susitaikė su mintimi, kad šiemet pelnas bus mažesnis.

D. Kalina džiaugėsi, kad, pasiūlius pigesnių patiekalų, klientų srautas stabilizavosi. Bet ir tokiu atveju norinčiųjų maitintis kavinėse, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, sumažėjo apie 15 proc.

"Juodžiausias" laikotarpis maitinimo įstaigoms buvęs sausio pabaiga ir vasario pradžia, kai dėl didelių šildymo sąskaitų ir neaiškios ateities žmonės vengė varstyti kavinių duris.

Klientas svarbiau

"Dabar restorane pavalgyti pigiau nei namuose", – juokavo bendrovės "Vičiūnų restorano tinklo" rinkodaros vadovė Lina Nikonovaitė.

Būtent jų maitinimo įstaigos pasiūlė pigiąsias picas, kurių pradinė kaina – pusketvirto lito. Klientams pasiūlyti tokių pigių picų esą leidžia varijavimas picų rūšimis bei dydžiais.

Pasak L.Nikonovaitės, prisivilioti klientus padeda ir pasiūlyti pigesni dienos pietūs bei patiekalų komplektai. Jeigu anksčiau papietauti buvo siūloma už 11–14 litų, dabar ši kaina neviršija 10 litų.

"Prireikia ir lankstumo. Stengiamės kas savaitę keisti pietų patiekalus, kad klientui nenusibostų valgyti tą patį. Pasiūlėme ir krizinių patiekalų valgiaraštį", – vardijo rinkodaros vadovė.

Šaldytuvai – pustuščiai

Klaipėdos miesto valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriaus vedėja Jūratė Mačiulienė teigė, kad prasidėjus sunkmečiui, o kavinėms viliojant pigesniais patiekalais, daugiau pažeidimų dėl maisto kokybės nei anksčiau neužfiksuojama. Tik skundų autoriai tapo piktesni.

Tikrintojus stebina kiti dalykai – apytuščiai kavinių šaldytuvai.

"Jei anksčiau šaldytos mėsos šaldytuve būdavo 5–6 kg, tai dabar vos vienas ar du. Žaliavos ypač sumažėjo mažose kavinėse", – pastebėjo J.Mačiulienė.

Kavinės mažina porcijas, produktų svorius, siūlo pigesnės savikainos patiekalus, taip siekdamos išgyventi.

"Laimės tas, kuris bus lankstesnis. Laviruos kaina, asortimentu", – įsitikinusi vedėja.

J.Mačiulienė su kolegomis kartais pasvarsto, kodėl verslininkai neatidaro blyninės, koldūninės, kur būtų siūlomi pigesni patiekalai ir lankytųsi daugiau žmonių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų