Keiksnoja naujai įrengtą žiedinę sankryžą: atsirado nešvankus piešinys kelininkams

Slengių ir Gindulių kaimų gyventojai keiksnoja naujai įrengtą žiedinę sankryžą. Vos tik ją atidarė, automobilių eilė nutįso iki Liepų gatvės Klaipėdoje.

Nuomonės išsiskyrė

Patys gyventojai, savaitę važinėję laikinai įrengtu žiedu, turi dvi skirtingas nuomones.

Vieniems jis patiko ir ragina kelininkus šioje gatvių sankirtoje įrengti dar didesnę žiedinę sankryžą, tačiau kiti ją keikia.

„Vakar teko važiuoti iš Gindulių į Palangos plentą. Labai greitai išvažiavau. Anksčiau reikėdavo laukti, kol kas nors leis įvažiuoti. Daug kas keikia tą žiedą, bet neskubėkime to daryti, gal tai – tikrai geresnis sprendimas“, – nuomonę išsakė viena gyventoja.

Tačiau kita turėjo kitokią nuomonę.

„Užtat dabar kamšatis iš Slengių pusės, bet nauda tik Ginduliams. O mašinų srautas didesnis visada buvo iš Slengių pusės, todėl dabar bus tik blogiau“, – nuomonę išsakė moteris.

Buvo ir tokių, kurie pyko, kad pagrindiniu keliu anksčiau važinėję vairuotojai įleisdavo po kelis automobilius, išsukančius iš šalutinio kelio.

Nupiešė, ką galvoja?

Vos tik kelininkai įrengė laikiną žiedinę sankryžą, jau po nakties joje atsirado įžūlus piešinys.

Žiedo centre kažkas išpiešė milžinišką falo atvaizdą. Esą taip vietiniai kelininkams parodė, ką galvoja apie jų „išradimą“.

Tačiau socialiniame tinkle gyventojų pasidalintas vaizdo įrašas byloja, kad vakarais automobilių spūsčių čia nematyti.

Įmonės „Via Lietuva“ komunikacijos specialistė Eglė Nemanytė tikino, kad specialistai svarstė kelis variantus, kaip sureguliuoti srautus šioje sankryžoje.

„Tarp galimų variantų buvo svarstytas draudimas sankryžoje sukti į kairę, tačiau tokio sprendimo atsisakyta dėl per mažo efektyvumo – daryta prielaida, kad dalis vairuotojų gali nesilaikyti draudimo“, – tikino įmonės atstovė spaudai.

Jei situacija kartosis, bus kreipiamasi į policiją dėl vandalizmo ir žalos atlyginimo.

Tinkamiausiu variantu buvo pripažintas laikinos žiedinės sankryžos įrengimas.

„Pirmiausia tinkamiausias sprendimas buvo vertinamas eismo saugos požiūriu – įrengus žiedinę sankryžą, eismo rizikų tikimybė sumažėja iki minimumo. Priėmus sprendimą dėl žiedinės sankryžos įrengimo, mūsų partnerė, įmonė „Kelių priežiūra“, dar iki prekybos centro čia atidarymo dienos įrengė minimoje vietoje žiedinę sankryžą. Didesnio žiedo įrengti nebuvo galimybės dėl per siauros kelio juostos. Tenka pastebėti, kad ne visi vairuotojai laikosi Kelių eismo taisyklių reikalavimų, todėl susidaro ir spūsčių, ir avarinių situacijų“, – paaiškino E. Nemanytė.

Į policiją nesikreipė

Nors tikinama, kad žiedinė sankryža tik laikina, neaišku, kada bus pastatyta šviesoforais reguliuojama sankryža.

„Atlikus transporto srautų modeliavimą, paaiškėjo, kad dar efektyvesnis sprendimas šioje vietoje – šviesoforu reguliuojamos sankryžos įrengimas, todėl yra parengtas projektas“, – patikino įmonės atstovė.

„Via Lietuva“ su Klaipėdos rajono savivaldybe pasirašė bendradarbiavimo sutartį valstybinės reikšmės rajoninio kelio Klaipėda–Radailiai–Kretinga ruožo nuo 4,172 iki 4,725 km kapitaliniam remontui.

Kada projektas bus pradėtas vykdyti, priklausys nuo skiriamo finansavimo.

„Savaitgalį žiedinės sankryžos centrinė dalis buvo išpaišyta, tačiau valstybinės reikšmės kelius prižiūrinti įmonė „Kelių priežiūra“, identifikavusi problemą, ją pašalino. Kadangi žalos dydis nebuvo didelis ir nebuvo nustatyti galimi įtariamieji, į policiją kreiptasi nebuvo. Jei situacija kartosis, bus kreipiamasi į policiją dėl vandalizmo ir žalos atlyginimo“, – tvirtino E. Nemanytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Reikėjo Nupiešti Pize

Kristina

Kristina portretas
Koks kelias, tokie ir piešiniai, bent jau kryptį važiavimo rodo. Naujas europinis ženklinimas

del ziedines sankryzos afektivumo...

 del ziedines sankryzos afektivumo... portretas
jeigu eismas kolona juda 36km/h juda is miesto.... 10m/s cia letai sliauzia sakyciau....... jus man daba sakykit kaip jus spesit ilyst i zieda ant 60km/h ir neipist arba nepakist kaimynui savo automobilio sono jeigu niekas ne nesiruosia jusu ileist ir pristabdyt...ziedas DRAUDIMO KOMPENSACIJU ,bonusu medziokles pasipelnymo vieta ...kuo mazesnis kuo labiau suspaustas kuo mandriaus suprojektuotas tuo nuostabesnis stebuklingas magiskas ziedas prisipinigaut... nieko asmensiko tiesiog as visada laukiu kol koks asylas i zieda iskis snapa...pisiu i sona ne nestabdes nu tipo tu ilindai tu kaltas nes tu kelia privalejei duot......atvaziuos mentukai surasys protokola a paskuj teisman as is jusu nemoraliniu ir nematerialiniu kompensaciju prisiteisiu tiek kad visa gimine geroveje ilgus desimtmecius gyvens
VISI KOMENTARAI 44

Galerijos

Daugiau straipsnių