Keleivių vežėjai susitarė bendradarbiauti mažinant šiltnamio efektą

  • Teksto dydis:

Devyniolikos šalies keleivinio transporto bendrovių atstovai, Lietuvos keleivių vežimo asociacijos (LKVA) nariai, penktadienį, rugsėjo 10 d., Klaipėdoje pasirašė memorandumą „Dėl vertybių, bendrų siekių ir prioritetinių tikslų keleivių vežimo srityje įgyvendinimo“.

Pasirašytame memorandume akcentuojamas susisiekimo tinklo išlaikymas ir kokybiškų viešojo susisiekimo paslaugų vystymas, kuris įgalintų kuo daugiau keleivių tapti viešojo susisiekimo paslaugų naudotojais ir mažintų asmeninio transporto naudojimo apimtis. Tai neatsiejama nuo bendrų ES ir Lietuvos ekologinių tikslų mažinant ŠESD efektą ir plėtojant susisiekimą viešuoju transportu.

„Visų sričių vežėjams būtina žvelgti plačiau, matyti ne tik savo kiemą, bet įvertinti visos Lietuvos, pasaulio interesus. Lietuvoje pastaraisiais dešimtmečiais viešojo transporto srityse vyksta nykimo procesai. Iširo priemiestinio, tarpmiestinio autobusų susisiekimo tinklas, nekalbama apie integruotus kelionių sprendimus. O juk turime tiek potencialo – puikius kelius, geležinkelius, visiškai nenaudojame vandens transporto. Valstybės lygiu būtina ieškoti sprendimų apjungiant visas kelionės rūšis ir formas. Nes žmonės rado paprasčiausią išeitį – sėdo į nuosavus automobilius, bet tai yra pasaulio klimatui žalingiausia kelionių forma. Mes, keleivinio transporto atstovai, memorandume įvardijame šią problemą ir bendromis pastangomis galvosime, kaip galime pagerinti situaciją savo rinkos dalyje“, – pasakojo Gintaras Nakutis, Lietuvos keleivių vežimo asociacijos prezidentas.

„Simboliška, kad memorandumas, susijęs su tvariu viešojo transporto verslu, pasirašomas Klaipėdoje. Būtent čia pradėjo kursuoti pirmieji šalyje dujiniai ir elektra varomi autobusai, laikomi dabartiniu ekologiško transporto standartu. Nepaisant, kad rinkoje kartais esame konkurentai, yra daugybė situacijų, kur turime būti bendraminčiais, dalintis idėjomis, patirtimi, atstovauti bendrus interesus Lietuvos ir tarptautinėse institucijose, dalyvauti svarstant ir priimant visiems keleivių vežėjams svarbius įstatymus, teisės aktus“, – sakė uostamiestyje kolegas priėmęs Vaidas Ramanauskas, bendrovės „Klaipėdos autobusų parkas“ generalinis direktorius.

LKVA įsteigta 2018 m. lapkričio 27 d., siekiant skatinti keleivių vežimą įvairiomis visuomeninio susisiekimo transporto priemonėmis. Asociacija vienija 19 tiek savivaldybių ir valstybės kontroliuojamų, tiek privačių keleivius autobusais, troleibusais ir traukiniais vežančių bendrovių. Asociacijos narių apyvarta yra virš 140 mln. Eur, jų įmonėse dirba virš 4 tūkst. darbuotojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gyventojas

gyventojas portretas
Pirma priverskite savo autobusų vairuotojus išjungti variklius, sustojus pailsėti stovėjimo vietose. Prie buvusios parduotuvės,,Saturnas" neįmanomą rytais ir vakarais atidaryti langų. Tai jiems šalta, tai jiems karštą na ir ,,triubyja" nekreipdami dėmesio į nieką
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių