Pereiti į pagrindinį turinį

Keliautojai jau planuoja žiemos atostogas

2013-05-27 19:00
Keliautojai jau planuoja žiemos atostogas
Keliautojai jau planuoja žiemos atostogas

Nors įprasta sakyti, jog vasara – atostogų metas, kelionių organizatoriai pastebi, jog Lietuvos gyventojų įpročiai pamažu keičiasi.

Vis daugiau žmonių poilsiui renkasi ne tik šiltąjį metų laiką, bet ir vėlyvą rudenį, žiemą.

Specialistai linkę manyti, jog naujus įpročius diktuoja tiek populiarėjanti būdas „skaidyti“ atostogų laiką dalimis, tiek Lietuvoje užsitęsęs šaltasis sezonas – dar kiek pratęsti vasaros malonumus poilsiautojai geidžia tuo metu, kai mūsų šalyje žvarbūs orai jau verčia įsisupti į žiemiškus drabužius.

Be to, atidžiau planuodami finansus bei nenorėdami rizikuoti poilsio kokybe, keliautojai atostogomis užsienyje linkę pasirūpinti gerokai iš anksto – vasaros atostogos planuojamos žiemą, o žiemos – dar neįlingavus vasarai.

Reaguodami į šias tendencijas kelionių organizatoriai jau dabar suteikia galimybę planuoti savo poilsį ir pramogas šaltuoju metų laiku. Turizmo agentūros „West Express“ Vakarų regiono pardavimų ir rinkodaros vadovas Aurimas Šumbrauskis pasakojo, jog kelionių organizatoriaus „Novaturas“ žiemos kelionių sezono naujienos startavo gegužės 20-ąją.

„Kaip ir užsienio, mūsų šalies kelionių organizatoriai planuojančiuosius atostogas iš anksto labai vertina ir skatina įvairiomis privilegijomis. Tokie klientai gali tikėtis ne tik palankiausių nuolaidų, bet ir kainų garantijų“, – teigė A.Šumbrauskis.

Pasak jo, jau keletą metų per vadinamąsias „išankstinio pirkimo“ akcijas Lietuvos kelionių organizatoriai taiko simbolinį, įprastai 100–200 litų, negrąžinamą pradinį įnašą už kelionę, tad užsakant ją iš anksto nebereikalaujama padengti pusės ar net visos kelionės kainos.

„Keliautojams labai patrauklu ir tai, jog prireikus be jokių problemų galima pasikeisti išvykos datą. O jei į užsakytą viešbutį pasirodo pigesnis “karštas„ pasiūlymas, pirkėjui grąžinama kainų skirtumo suma“, – aiškino „West Express“ atstovas.

Pašnekovas pripažino, jog šaltuoju metu laiku Lietuvos gyventojus dažniausiai vilioja Egipto, Tenerifės kurortai. Taip pat tautiečių mėgstamos kelionės į Tailandą, Jungtinius Arabų Emyratus, o šiemet poilsiautojai galės įvertinti ir siūlomą naujovę – Šri Lankos kryptį.

„Pastaruoju metu itin išpopuliarėjo slidinėjimo kurortai Italijoje, Austrijoje. O į Prancūziją šiemet pirmąkart bus galima nuvykti “organizuotai„ – tiesioginiais lėktuvų reisais iš Lietuvos, su grupe“, – pasakojo A.Šumbrauskis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų