Kelininkams – miesto valdžios priekaištai ir pirmosios baudos

Po pirmo gausesnio sniego gatvių valytojams savivaldybė pažėrė priekaištų. Teigiama, kad kelininkai nesusitvarkė su savo darbu. Jiems skirtos nuobaudos.

Situacija nebuvo gera

Naktį ir sekmadienio į pirmadienį uostamiestyje iškrito pirmasis gausesnis sniegas. Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, ryte jo danga siekė 8 centimetrus.

Toks pat jo kiekis buvo ir Šilutėje, Nidoje. Kelis kartus didesnė sniego danga buvo Laukuvoje – 18, Telšiuose – 30 centimetrų.

„Sniego nebuvo labai daug. Kadangi nebuvo stipraus vėjo, tai nepripustė. Antradienį prognozuojama šlapdriba, pereinanti į lietų. Prasidės pavasaris“, – tvirtino Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Jūrinių prognozių skyriaus vedėjas Lionginas Pakštys.

Pirmadienio rytą, kaip nuvalytos gatvės ir šaligatviai, vertino miesto savivaldybė.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė kelininkų darbą įvertino prastai. Šaligatvių valytojų – šiek tiek geriau, bet pastabų yra ir jiems.

„Gatvių valytojai nesusitvarkė. Ypač prasta situacija buvo pietinėje miesto dalyje. Ryte buvo nuvalytos tik pagrindinės miesto gatvės ir tai, kaip papuola. Buvo atvejų, kai viena gatvės pusė nuvalyta, o kita ne. Apsisukimuose, įvažose buvo susikaupęs sniegas. Kritulių buvo, bet tikrai ne tiek daug“, – dėstė vedėja.

Sniegu užpylė perėjas

I.Šakalienė pabrėžė, kad kelininkams mokama už budėjimą tam, kad jie sureaguotų laiku ir pradėtų darbą. Jos manymu, šį kartą tai nebuvo padaryta.

„Kai kurios gatvės ryte buvo labai slidžios“, – tvirtino vedėja.

Anot I.Šakalienės, ryte buvo užfiksuoti nenuvalyta aikštelė Šiaurės rage, šaligatviai Naujojoje Uosto, S. Nėries, S. Šimkaus, Vilties gatvėse.

„Nebuvo viskas taip gerai, kaip tikėjomės“, – teigė vedėja.

Sniegu užpiltos ir kai kurios perėjos. Tarp jų esančios Liepų, Priestočio gatvėse, ties Atgimimo aikšte.

Vedėja tvirtino, kad penktadienį vyko pasitarimas su kelininkais. Jų prašyta, valant gatves neužversti, nuvalytų šaligatvių, tačiau tokių situacijų neišvengta.

„Lapkričio pabaigoje kelininkai be reikalo barstė gatves, kai oro temperatūra buvo apie 0, 1 laipsnis šalčio, gatvės buvo sausos ir jokios grėsmės nebuvo. Dabar kelininkų buvo aplaidūs.

Nebuvo organizacijos. Jie nesureagavo adekvačiai į susidariusią situaciją. Dirbti išvažiavo ne laiku. Neteisinga sakyti, kad savivaldybė kažko neleidžia“, – pabrėžė I.Šakalienė.

Kelininkams už aplaidų darbą bus skirtos sankcijos. Bauda už užfiksuotą vieną nenuvalytą atvejį siekia 400 litų. Nuobaudos bus skirtos ir šaligatvių valytojams.

„Su kelininkais kalbėjomės penktadienį. Žmonės turi nepatogumų dėl to, kad kažkas nesusitvarko su savo darbu“, – tvirtino vedėja.

Tikėjosi geresnio vaizdo

Pietinę miesto dalį nuo Baltijos prospekto prižiūrinčios įmonės vadovas Dainius Zokas teigė, jog pats nesupranta, kodėl ryte situacija mieste nebuvo gera.

„Tikėjomės geresnio rezultato. Pajėgos buvo išleistos didelės, medžiagų išpilta daug. Stengiamės, dirbome visą naktį, bet ryte situacija nebuvo gera. Ant gatvių buvo šlapia košė. Nežinau, kodėl taip gavosi. Tikėjausi visiškai kitokio vaizdo“, – komentavo vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

regioniniai keliai

regioniniai keliai portretas
daug geriau tvarkomi, negu miesto. Pirmadienio vakare grįžusi iš Panevėžio per Šiaulius, įvažiavusi į Klaipėdą pašiurpau nuo vaizdo.

to...

to... portretas
Klaipėdoje yra Joniškio gatvė?

klaipediietis

klaipediietis portretas
nieko naujo kiekvieni metai prasideda tuo paciu, savivaldybe bara kelininkus bet jiems pip..... o nuo nenuvalytu keliu nukencia zmones !!! susimastykite valdininkai.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių