Pereiti į pagrindinį turinį

Keverzotojai sudarkė ir renovuoto namo fasadą

2015-02-08 14:36

Grafitininkai toliau darko uostamiesčio pastatų fasadus. Keverzonės pastebėtos ant Kretingos gatvės 6 ir 8 namų. Įvairūs užrašai buvo išpiešti juodais, mėlynais, žaliais dažai.

Keverzonės ant Kretingos gatvės 6 ir 8 namų pastebėtos šeštadienį apie 21 val. Pirmasis yra dviejų aukštų biurų pastatas, antrasis - daugiabutis namas. Pastarasis yra renovuotas. Ant pastatų prikeverzota ženklų, ir užrašų.

Praėjusią savaitę graftininkai sudarkė 15 pastatų, esančių miesto centre, fasadų.

Daugumos piešinių braižas buvo panašus. Skrendantys, stovintys, bicepsus auginantys pelikanai. Jie buvo nupiešti juodais dažais. Ant kai kurių pastatų šalia paukščių buvo prikeverzota ir raudonais dažais.

Terliotojai elgėsi drąsiai. Keverzonės ant sienų nupieštos iš gatvės pusės, prie laiptinės durų.

Keverzones ant fasadų užfiksavo policijos pareigūnai ir pradėjo tyrimus dėl viešosios tvarkos pažeidimų.

Gyventojai, kurie pastebėjo ant pastatų keverzones, raginami kuo greičiau kreiptis į policiją. Tada pareigūnams lengviau nustatyti pažeidėją.

Jei keverzotojas nenustatomas piešinių nuo sienų nuvalymu turi pasirūpinti patys gyventojai. Priešingu atveju jiems gresia bauda už netvarkingą fasadą.

Tačiau kontrolieriai atlaidžiai žiūri į tokius atvejus. Bausti būstų savininkų neskuba. Be to, pabrėžiama, kad dauguma geranoriškai patys nuvalo ar uždažo grafitininkų „meną“.

Tačiau gana dažnai grafitininkai išpiešia vėl ant nudažytos vietos. Tad gyventojų vėl laukia išlaidos.

Vieno kvadratinio metro terlionės perdažymas atsieina 30-40 litų. Būna, kad piešiniai tiesiog nuvalomi. Tačiau tai priklauso nuo fasado paviršiaus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų