Kiek dar stūksos dvokianti tvirtovė?

Gynybinius Mėmelio įtvirtinimus primenantį sovietinių laikų šedevrą – viešąjį tualetą Smiltynėje, prie Senosios perkėlos, "šturmuoti" išdrįsta itin retas poilsiautojas. Nes įėjusįjį pasitinka nepakeliamas tvaikas ir aklina tamsa. Tad žengti gilyn į šį siaubo kambarį gali tik labai drąsus arba išeities neturintis žmogus.

Reprezentacinis miesto "veidas"

Miesto tvarkdariai pripažįsta, kad tai vienas didžiausių Klaipėdos skaudulių.

Kurį laiką šis tualetas buvo uždarytas. Ir tai turbūt buvo geriau, nei sprendimas jį vėl atverti poilsiautojams, kurių vasarą Smiltynėje itin daug. Dalis jų – atvykėliai iš svečių šalių, kurie gyvenime nėra matę nieko panašaus.

Sunku įsivaizduoti, kaip galima naudotis tualetu, kuriame yra absoliučiai tamsu, jau nekalbant apie tvaiką, atviras angas, kurių neskiria jokios pertvaros, ir elementarią higieną.

"Savaitgalį ilsėjomės Smiltynėje. Vaiką prispyrė rimtas reikalas. Bandėme įeiti į tą "pasakų namelį" ir žaibiškai sprukome lauk. Tai, ką pamačiau, man neprilygs jokiems černobyliams. Vienintelis klausimas: ar tai yra reprezentacinis Klaipėdos veidas?" – ironizavo uostamiesčio viešnia.

Reikia esminių permainų

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė pripažino, kad tai didelis skaudulys, kurį reikėtų kuo greičiau nugriauti ir statyti naują arba rasti kokią nors alternatyvą.

"Tas tualetas yra veikiantis, bet labai prastos būklės. Praėjusią savaitę mūsų skyriaus darbuotojos patikrino, rado baisų vaizdą. Kažkas įėjo, priteršė tiesiog viduryje. Ten yra liūdna. Jis yra valomas kasdien, bet ir tai nepadeda. Tą klausimą iš esmės reikia spręsti jau seniai", – kalbėjo I.Šakalienė.

Klaipėdos savivaldybėje buvo pamąstymų, kad reikėtų suformuoti sklypą ir tą "tvirtovę" privatizuoti. Galbūt ateityje jos vietoje atsirastų kokia nors kavinė, o joje – ir tualetai.

Vienas žingsnis iki privatizacijos

Klaipėdos savivaldybės Žemėtvarkos skyriaus vedėja Raimonda Gružienė patikino, jog žemės sklypas minėtoje vietoje yra suformuotas, dokumentai perduoti Turto skyriui.

Dabar tualetas turėtų būti įtraukiamas į privatizuojamų objektų sąrašą.

Uostamiesčio savivaldybės Turto skyriaus vadovas Edvardas Simokaitis tvirtino, kad galutinio sprendimo dėl šio objekto dar nėra, jį turėtų priimti miesto politikai.

"Kai tik gausime pranešimą, kad viešasis tualetas ten nebereikalingas, neapsimoka jo remontuoti ar pertvarkyti į civilizuotą viešąjį tualetą, tolesnis kelias yra privatizavimas", – patvirtino E.Simokaitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

statybu gidas

statybu gidas portretas
Jau koks ponulis nusiziurejo sau si kampeli,sako sudas smirda o pinigai ne

Azuolas

Azuolas   portretas
Smiltynes stebuklingas tuale tai tas paminklas Soviet union.Kas ilgisi tos santvarkos, tegul aplanko si stwbukla. Isgydis nuo ilgisi labai greitai.Pagarbiai.

Senis

Senis portretas
Dar prieš rinkimus į mero kėdę, šaukiau - nerinkite to žmogaus- viskas liks, kaip buvę. Senių sukempėjusių: ( Šakalienės, Netikšienės ir tt ir pan) užimta savivaldybė, otkatais besiverčiantys valdininkai... Ir taip dar 4 metai. Žmonės, ATSIKVOŠĖKIT.
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių