Kiemą uostamiestyje užvertė šiukšlėmis

Rumpiškės gatvėje gyvenantys klaipėdiečiai netveria pykčiu. Anot žmonių, nedorėliai kiemą begėdiškai užvertė buitinėmis atliekomis ir baldais.

Sulūžusius stalus, lentas, įvairias  atliekas, lovas piktadariai sumetė aplink kieme augantį medį ir paliko.

"Rumpiškės gatvės 24A namo kieme – tikras jovalas. Dar suprasčiau, kad žmonės šiuos daiktus būtų sudėję šalia konteinerių. Galbūt juos kažkas turėtų paimti? Bet šiuo atveju atliekomis užverstas medis. Kažkas paprasčiausiai viską sumetė ir nesuka sau galvos", – piktinosi daugiabučio namo gyventoja.

Taisyklėse numatyta, kad stambių gabaritų atliekų išvežimu turėtų rūpintis jų savininkai, mat atliekų surinkimo įmonės atsakingos tik už konteineriuose nugulusių atliekų išvežimą.

Už jų išvežimą yra atsakingi patys gyventojai, kurie atliekas privalo nugabenti į specialias atliekų surinkimo aikšteles.

Neretai apie nusižengusius asmenis praneša pažeidimą pastebėję kaimynai.

Nustačius asmens tapatybę taikoma atsakomybė pagal Administracinių nusižengimų kodeksą.

Už stambių gabaritų atliekų palikimą kiemuose skiriamas įspėjimas arba bauda nuo 30 iki 600 eurų.


Šiame straipsnyje: šiukšlėsšiukšlinimasbaldai

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
KRATCo medingalviai dalina visokias skrajutes, bukletus apie tą sup..ta rūšiavimą vietojto, kad atspausdintų ir išklijuotų konteinerių stovėjimo vietoje skelbimus su konkrečia informacija. Pvz.kada atvažiuos stambiagabaritinis konteineris ir pan. Kad ir ten kur stovi tekstilės atlieku konteineris(jis mažai kada judinamas ir keičiamas. Dabar kvaršina visiems galva durnom kalbom apie vaizdo kameras, baudas ir kitoki briedą. ARGI TAI IŠEITIS?! ARGI TAI GYVENTOJŲ PATOGUMUI?!!!! // Tooooki blee suskiai ka nežinau..

Mokykites

Mokykites   portretas
Sovietu laikais siuksliu masina atvaziuodavo tam tikru laiku, visi zinojo ir su siuksliu kibirais lauke, nebuvo jokiu konteineriu ir buvo tvarka. Tai kodel negali pasimokyti - nustatytu laiku bus surenkamos dideles apimtie siuksles, kas menesi tarkim, visi zinos ir bus tvarka. O mokesciai tai ne tokie jau mazi.....berods tarp valdininku sovietiku nemazai smezuoja, tai atsakingi galetu pasikonsultuoti, jei protelis tiek nedirba.O netoli Liepoja- siuksliu vietos aptvareliu iremintos, varteliai, viskas tvarkinga.Ucis student.....

to/nesekit pasakų/

to/nesekit pasakų/ portretas
Galima tik pagalvoti,jog KIEKVIENAS žmogus TURI išmanųjį telefoną,art kompiuterį,kad galėtų ieškoti KAS IŠVEŠ stambiagabarites atliekas.Turėtų būti galimybė iš KRATC użsisakyti mašiną ,bet ne konteinerį lovai,kėdei,televizoriui,kokiam klozetui ir t.t. ir panašiai.Tempia prie konteinerių ir tiek....2kartus per metus pastatyti konteinerius stambiagabaritėms atliekoms yra per mażai.Ir KURI čia butų valda NEMOKAMAI pristato konteinerius, būtų įdomu sužinoti ?!
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių