Kilnumo pavyzdys: rastą piniginę vyras grąžino savininkei

Radęs moters pamestą piniginę klaipėdietis grąžino ją su viskuo: dokumentais, pinigais ir banko kortelėmis. Šalyje, kur didžiąją daugumą nusikaltimų sudaro vagystės, toks įvykis vertas susižavėjimo.

Seniūnaitis, privataus darželio įkūrėjas, visuomenininkas, šaulys, žmogus, kurio pavardę žino dauguma klaipėdiečių Aurimas Mockus, ko gero, kitaip pasielgti nė negalėjo.

Ketvirtadienį ryte, pakviestas į Klaipėdos apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą dalyvauti ataskaitiniame susirinkime, A.Mockus užsuko į „Vėtrungės“ pasažą nusipirkti vandens.

Išėjęs iš parduotuvės vyras šalia savo mašinos pamatė gulinčią moterišką piniginę. Iš aikštelės buvo ką tik išvažiavęs taksi automobilis.

Piniginėje buvo viskas, be ko žmogui būtų sunku išgyventi: banko kortelė, grynieji, asmens tapatybės dokumentas. Šį kartą patekę padoriam žmogui į rankas šie daiktai padėjo rasti savininkę. A.Mockus nedelsdamas paskelbė apie radinį socialiniame tinklalapyje "Facebook".

Praėjo vos valanda ir piniginę praradusi moteris jau žinojo, kad ją atgaus.

„Kas čia ypatingo? Nereikia apie tai rašyti. Daugelis žmonių būtų taip pat pasielgę“, – kuklinosi A. Mockus.

Tačiau realybė yra kur kas liūdnesnė, nei jis teigia. Dingusios piniginės visų dažniausiai randamos įmestos į šiukšliadėžes, užkištos už krūmų ar kur kitur. Dažniausiai jos būna visiškai tuščios, kartais, žmonės randa vagių numestus dokumentus. Dar įdomiau, kai rastą su dokumentais, bet be pinigų piniginę radėjas grąžina savininkui tik už tam tikrą išpirką.

Faktų, kad savininkui radėjas atiduoda rastą rankinę ar piniginę su visu turiniu, itin reta. Tai, kas turėtų būti norma, mums yra neįprasta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesvarbu

Nesvarbu portretas
Zinomas sitas zmogelis, bande bolotiruotis i Klaipedos Dragunu mikrorajono pirminko vieta, bet deja nelabai pavyko gyventojus itikinti, gal bent gerais darbais prasimus i viesuma, galetu ir benamius pamaitinti, gal ziurek ir i TV paklius, po biski po biski ir prisliukins iki lovio

nestumk

nestumk portretas
ant dainiaus my.žalo smarve:)

Ieskokit gudrucio

Ieskokit gudrucio portretas
Specialiai uzejau pas si zmogu i feicbuko puslapi, kiek matau jis net sio straipsnio nera nepasidalines. Persasi dvi logines tiesos. Jam absoliuciai dzin ant to ka apie ji karksite o antra tai nemanau kad zmogus uzsake straipsni ir juo net nesidalina. Pastebejau ir tai kad apie ji apskritai nemazai ko gero parasyta, o tai tik irodo kad nera jis blogas zmogus. Sekmes jam.
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių