Kilo sąmyšis: ar policininkams galioja kitokios taisyklės?

Klaipėdiečiai užfiksavo tarnybiniame automobilyje sėdinčius du policininkus be apsauginių veido kaukių, kurios karantino metu uždaroje patalpoje yra privalomos. Žmonės piktinasi, kodėl kitus dėl kaukių dėvėjimo kontroliuojantys ir baudžiantys pareigūnai patys nepaiso taisyklių.

Socialiniuose tinkluose buvo paviešinta nuotrauka, kurioje matyti du policininkai, mašinoje sėdintys be apsauginių veido kaukių. Tai papiktino žmones.

„Kodėl automobilyje pareigūnai be kaukių, uždaroje patalpoje? Jie iš vieno šeimos ūkio? O paskui pamatę, kad filmuoju nusižengimą, pasivijo ir teigė, kad elgiuosi neadekvačiai, bandė prisikabinti, bet jiems nepavyko. Automobilyje COVID-19 neįmanoma susirgti, o lauke žmonės gali? Pareigūnų nusižengimų negalima filmuoti?“ – klausė klaipėdietis savo socialinio tinklo paskyroje.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Asta Kažukauskienė paaiškino, kad pareigūnai jokioms taisyklėms nenusižengė: „Policijos pareigūnai ekipažuose pagal galimybes nuolat dirba su tais pačiais porininkais. Kaukes užsidėti būtina išlipant iš automobilio. Nuotraukoje užfiksuoti pareigūnai paaiškino, kad minimoje situacijoje iš tarnybinio automobilio išlipę nebuvo – pamatę rankomis mojuojantį asmenį, privažiavo ir, atsidarę langą, pasiteiravo, ar reikalinga kokia nors socialinė pagalba. Pastarajam pasakius, kad pagalba nereikalinga, pareigūnai nuvažiavo. Bendraujant pro atidarytą langą, pareigūnai veidus buvo prisidengę kaukėmis“.

Portalas šeštadienio ryte jau rašė, kad ketvirtadienį Jonavoje buvo užfiksuoti keturi besibūriuojantys pareigūnai.  

Policijos departamento Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Revita Janavičiūtė teigė, kad nuotraukoje užfiksuotas trumpas pareigūnų susitikimas. „Nuotraukoje užfiksuotas momentinis (trumpą laiką trunkantis) pareigūnų (pareigūnų pamainų) susitikimas ir pasikeitimas informacija – vieni pareigūnai budėjo postuose ir pertraukos metu prie „Circle K“ degalinės sutiko kitus pareigūnus, keičiančius posto vietą, bei aptarė situaciją ir užfiksuotus pažeidimus, – sakė policijos atstovė. – Policijos pareigūnai yra informuoti ir nuolat instruktuojami apie būtinybę laikytis atstumų ir kitų karantino reikalavimų.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kasparas

Kasparas portretas
Šiaip tai galvoju, kad policininkai niekada nenusižengia, policininkai, bet yra dar ir mentų...

Stebėtojas 69

Stebėtojas 69 portretas
Manau pareigunai tuo momentu užkandžiavo. Juk jų darbas labai sunkus šiuo laikotarpiu.

Anonimas

Anonimas portretas
Stribams galioja tiktai zonos zakonai.
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių