Kinai domisi Klaipėdos jūrų uostu

Susisiekimo viceministras Rimvydas Vaštakas priėmė vienos didžiausių Kinijos valstybės jūrų uostų, kelių ir tiltų statybos kompanijos „China Communications Construction Company“ atstovus, kurie pristatė savo įmonės veiklą ir išreiškė susidomėjimą bendradarbiauti įgyvendinant infrastruktūros projektus Klaipėdos valstybiniame jūrų uoste. 

„China Communications Construction Company“, vienijanti 59 įvairias statybos ir projektavimo įmones, įvardija save viena didžiausių ne tik Kinijoje, bet ir pasaulyje statybinių įmonių, užsiimančių uostų, terminalų, kelių ir tiltų projektavimu bei statyba.

„Mūsų kompanijos įgyvendintus projektus galima išvysti ne tik Klaipėdos jūrų uostui gerai pažįstamame Kinijos Čingdao, bet ir kituose mūsų šalies uostuose - Šanchajaus, Šenženio, Ningbo, Tianzinio ir Guandžou“, - teigė kinų delegacijos vadovas Deng Xigui. Kompanijos atstovai, papasakoję apie įgyvendintus projektus Azijoje, Afrikoje, Vidurio Rytuose ir Pietų Amerikoje, išreiškė susidomėjimą bendradarbiauti ir su Klaipėdos valstybiniu jūrų uostu plėtojant jo infrastruktūrą, modernizuojant įrangą. 

Susisiekimo viceministras Rimvydas Vaštakas, pristatydamas svečiams  Klaipėdos uosto potencialą ir patogias Lietuvos jūrų uosto sąlygas Azijos ir kitų šalių kroviniams keliauti tranzitu į Vakarų Europos ir Šiaurės šalis, pabrėžė, kad Lietuva palankiai sutinka kitų šalių verslininkų siekius bendradarbiauti  ir plėtoti šalies transporto infrastruktūrą.

„Kviečiame ne tik jūsų kompaniją, bet ir kitus Kinijos verslininkus investuoti į Lietuvos transporto infrastruktūrą ir aktyviai dalyvauti jos plėtroje bei modernizavime siekiant abipusės naudos“, -  sakė Rimvydas Vaštakas. Lietuvos susisiekimo viceministras pakvietė juos taip pat dalyvauti ir šalies kelių infrastruktūros statybos projektuose. 

„China Communications Construction Company“ atstovai šiandien lankosi Klaipėdos valstybinime jūrų uoste.


Šiame straipsnyje: uostasKlaipėdos uostas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių