Pereiti į pagrindinį turinį

"Kino pavasaris": klaipėdiečiams Indijos dvelksmas

2009-03-31 09:00
"Kino pavasaris": klaipėdiečiams Indijos dvelksmas
"Kino pavasaris": klaipėdiečiams Indijos dvelksmas / Festivalio organizatorių nuotr. Netikėtumas: "Kino pavasaris" klaipėdiečiams žada "kitokį" indų kiną.

Dvi savaites kino gurmanus sostinėje lepinęs Vilniaus tarptautinis festivalis "Kino pavasaris" savaitgalį atkeliaus ir į uostamiestį.

Šįsyk iš turtingo repertuaro kino centre "Cinamon" Klaipėdos publikai šeštadienio vakarą bus pristatytos vos dvi juostos iš programos "Indijos spalvos" – drama "Nudažyk geltonai" bei trileris "Trečiadienis".

"Galime tai tiesiog pavadinti Indijos vakaru. Kodėl rodysime tiek mažai filmų? Priežastis ganėtinai pragmatiška – negalime Lietuvoje taip ilgai išlaikyti filmų. Nes kopijos keliauja iš vienų festivalių į kitus. Parodę jas "Kino pavasaryje", turime išsiųsti kitur", – aiškino festivalio atstovė spaudai Andrė Jarutytė.

Pasak pašnekovės, "Kino pavasario" žiuri narės Pratibha Sastry atrinktos juostos turėtų tapti staigmena ne vienam žiūrovui.

"Tai visiškai mums neįprastas Indijos kinas – čia nėra dainų šokių, tai ne Bolivudo produkcija. Šie filmai yra sulaukę ir publikos, ir kritikos įvertinimo", – teigė A.Jarutytė.

Drama "Nudažyk geltonai", kurią Didžiosios Britanijos kino meno ir mokslo akademija apdovanojo BAFTA premija už geriausią 2006-ųjų užsienio šalies filmą, pasakoja apie tragiškos lemties legendinį kovotoją už Indijos laisvę Bhagatą Singhą. Šiame filme skamba "Oskaro" laureato Allah Rakha Rahmano ("Lūšnynų milijonierius") sukurta muzika.

Terorizmo temą aštriai plėtojantis dramatiškas trileris "Trečiadienis" – tai pirmasis scenaristo ir režisieriaus Neeraj Pandey pilno metražo vaidybinis filmas, kuris nuo pat premjeros pelnė publikos simpatijas bei teigiamus kritikų atsiliepimus.

A.Jarutytės žiniomis, keletas "Kino pavasario" programos filmų pasirodys ir šalies kino teatrų repertuare. Tarp jų – prancūzų drama "Tarp sienų", pelniusi Kanų kino festivalio "Auksinę palmės šakelę", bei JAV kino kūrėjų darbas "Imtynininkas", kuriame pagrindinį vaidmenį atliko Mickey Rourke‘as.

Nuo balandžio pradžios specialūs "Kino pavasario" seansai taip pat vyks Kaune, Šiauliuose bei Panevėžyje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų