Kintiškis buriuotojas jau Karibuose

Aplink pasaulį jachta „Ragainė II“ keliaujantis kintiškis Andrius Varnas jau pasiekė Karibų salas. Siūlome susipažinti su būriuotojo įspūdžiais, kuriuos jis užrašė savo laiške. 

„Sveiki, taigi, jau pasiekėme Karibų ABC salas (tai dar vadinamos Nyderlandų Antilų salos). O ABC reiškia salų pavadinimų pirmas raides: Aruba, Bonaire, Curacao.

Dabar esam vidurinėje, Curacao. Čia iš ties Nyderlandų tvarka: saugu, svaru ir... ganėtinai brangu, ypač po Venesuelos salų pigumo ir betvarkes. Šios trys salos yra ko gero paskutinis Europos bastionas: po to jau Panama ir kitas vandenynas ir kitas pasaulis - Galapagai, prancūzų Polinezija, kitos Ramiojo vandenyno salos.

Bet viskam savas laikas. Taigi palikom nelabai svetinga Margaritos sala, (Venesuela). Taip ir neradom Valinsko ir Žvagulio naktinio baro "LABAS", niekas iš vietinių nežinojo tokio baro. Tiek to, įsteigs vėliau kokioje Ramiojo vandenyno saloje naują barą, gal ten atplaukę  rasim...

Ankstų rytą vietiniu laiku išplaukėm link Tortuga salos (Venesuela), suradom šalia jos na labai, labai mažytę salytę Isla Herraduros ir įklimpom joje trim dienom. Tokio balto smėlio, rifų ir jūros gėrybių senai nebuvau matęs. Dukra su Egoi iškart susipažino su vietiniais žvejais (ką reiškia ispanų kalbos žinojimas) ir kartu su jais patraukė traukti tikrų tikriausių krabų (omarų). Tai dvi dienas maitinomės rinktiniais omarais, šviežia žuvim ir vėl omarais.

Labai norėjosi po šios salos aplankyti kitų salų grupę - Islas de Roques. Ten yra Venesuelos nac. parkas, bet jie lupa devynis kailius nuo užsieniečių už apsilankymą kažkur apie 150 USD. Mums būt kainavę. Prisiminiau Sankt Peterburgą - ten irgi nuo užsieniečių lupa pinigus, teko susidurti.... Tai palikom šias salas šone ir patraukėm toliau link Bonaire salos - radom mažų salų grupę Islas de Avis (paukščių salos, isp.).

Tikrai nesigailėjom. Absoliučiai negyvenama sala. Radom tik prancūzų jachtą, vėliau dar atplaukė vokietukas Andreas (vienas plaukia apie pasaulį su 10 m plast. jachta Calysto). Tiek įvairių paukščių ir tokių nebailių dar nesu matęs, nors mūsų Nemuno deltoje jų irgi gausiai, bet jie visi labai bailus. Čia, gi, gali per metrą prieiti iki lizdo ir nieko, tiesiog darėm paukščių fotosesijas. O driežų gausybė, ant vandenyno kranto akmenų pilna moliuskų, vėl gi turėjom nuostabius pietus. Tikrai šiose salose pasilepinome, dukra padare šimtus foto - tiesiog trumpam tapom ornitologais, o ne buriuotojais.

Betgi vėl viskam ateina galas ir patraukėm link Bonaire, Nyderlandų Antilų. Čia prie mūsų trumpam, porai savaičių, prisijungė mano jaunystes draugas, šilutiškis, Remis Bistrickas, dabar jau eilę metų su šeima gyvenantis USA, Bostone. Neatsilaikė, kai sužinojo, kad esu taip netoli jo ir pasiėmęs atostogų atskrido pas mus. Taigi ir vėl trumpam esame keturiese.

Na, o apie mūsų kelionę per ABC salas kitą kartą, dabar, gi, nuoširdžiai norime visus pasveikinti su MŪSŲ NEPRIKLAUSOMYBĖS švente. Mes jau paruošėm šiai dienai tarptautinį vėliavų kodą ir 16 Vasario "Ragaine II" pasipuoš įvairiaspalvėm vėliavom. Dėka mūsų Nepriklausomybes ir Ragainė II gali plaukti aplink pasaulį.

Su švente sveikinam visus
RagainėsII  įgula
Andrius
Curacao, ABC salos, Nyderland Antiles
23 30 UTC“

Patyręs buriuotojas 55 metų A.Varnas 2008 m. liepos mėnesį išplaukė į savo viso gyvenimo kelionę. Per du metus savo jachta "Raginė II" jis planuoja apiplaukti pasaulį. Šiai kelionei jis ruošėsi keletą metų.

"Ragainė II" pastatyta prieš trylika metų. Jos ilgis dešimt metrų, o plotis daugiau nei trys metrai. Šią jachtą A.Varnas statė pats.  Pinigų tokiai ilgai kelionei buriuotojas gavo per rėmėjus.

Namo kintiškis turėtų sugrįžti 2010 metų liepą.


Šiame straipsnyje: varnasragainė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių