Pereiti į pagrindinį turinį

Kišenvagis nusitaikė į Seimo narį

2008-12-15 09:00
Kišenvagis nusitaikė į Seimo narį
Kišenvagis nusitaikė į Seimo narį / Darijos Vasiliauskienės nuotr. Nuostolis: dalį prarastų pinigų V.Grubliauskas ketino skirti kalėdinėms dovanoms, kuriomis norėjo pradžiuginti savo vaikus ir žmoną Ingą.

Seimo nario Vytauto Grubliausko viešnagė gimtajame mieste jo šeimai kainavo brangiai – kavinėje ilgapirščiai iš politiko nugvelbė pustrečio tūkstančio litų.

Iš viso penktadienio popietę patirtus nuostolius klaipėdietis įvertino 2700 litų. Išorinėje palto kišenėje buvusios piniginės V.Grubliauskas pasigedo norėdamas apmokėti sąskaitą.

„Dalyvavau susitikime su bičiuliais, aptarinėjome miestui svarbius dalykus ir tuo metu prie gretimo staliuko bei šalia kabojusių paltų prisėdo kresnokas vidutinio amžiaus vyras, kuris, matyt, ir pasinaudojo tuo, kad buvome pasinėrę į pokalbį“, – įvykio detales prisiminė politikas.

Pasak V.Grubliausko, viena laimė, kad piniginėje nebuvo jokių dokumentų, išskyrus praėjusios kadencijos nebegaliojantį Seimo nario pažymėjimą – svarbius dokumentus politikas laikė vidinėje švarko kišenėje.

„Nemanau, kad tai, jog apšvarino Seimo narį – kažkas išskirtinio. Aš kaip tik į tai žiūriu kiek suglumęs – gal šiek tiek per daug dėmesio mano asmeniui. Kita vertus, manau, kad nėra pilietiška slėpti ir nutylėti tokius dalykus. Tegu tai būna perspėjimas kitiems, kad tokių įvykių daugėja ir reikia būti labai atsargiems. Ypač gilėjant ekonominei krizei tokių įžūlių akibrokštų tik daugės“, – įsitikinęs V.Grubliauskas.

Klaipėdietis prisipažino, jog iki šiol nebuvo tapęs ilgapirščių auka, nes stengdavosi neprarasti budrumo. „Būdavau pakankamai atsargus, tad šis atvejis unikalus. Galiu priekaištauti tik sau“, – prisipažino pašnekovas.

Įvykio išvakarėse V.Grubliauskas gavo dalį Seimo nario atlygio. Politikas pastebėjo keistą sutapimą, kad šįsyk pinigai buvo išmokėti grynaisiais, o ne, kaip įprasta, pervesti į banko kortelę. Grįžęs namo vėlyvą ketvirtadienio vakarą politikas nebesusizgribo nemažos pinigų sumos išsiimti iš piniginės. V.Grubliauskas taip pat prisipažino, jog jam visiškai nebūdinga laikyti piniginę viršutinių drabužių kišenėse.

Dalį atlygio politikas ketino skirti šeimos kalėdinėms dovanoms. Paklaustas, ar tikisi, jog jį apšvarinęs ilgapirštis bus sučiuptas, V.Grubliauskas teigė nesąs naivus optimistas.

„Viliuosi, kad mano pavyzdys taps geru perspėjimu kitiems. Kaip teko sužinoti iš policijos, šis būdas tuštinti kavinėje kabančių paltų ir striukių kišenes dabar yra labai populiarus“, – įspėjo politikas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų