Klaipėda bandys vėl prisivilioti burlaivius

Klaipėda vėl bandys tapti didžiųjų burlaivių regatos „The Tall Ships Races“ uostu. Pabrėžiama, kad šis renginys sulaukia didelio miestiečių susidomėjimo, pritraukia daug svečių, padeda puoselėti mieste jūrinę kultūrą.

Didžiųjų burlaivių regatos „The Tall Ships Races“ uostu Klaipėda sieks tapti 2021-aisiais metais.

Teikti paraišką organizacija „Sail Training International“ miestą dėl burlaivių priėmimo pakvietė spalio pabaigoje, o ketvirtadienį tokiam žingsniui pritarė miesto taryba.

Pabrėžiama, kad šis renginys turi daug naudos miestui. Gyventojai ir miesto svečiai turi unikalią galimybę pažinti pasaulinę buriavimo kultūrą. Garsinamas ir Klaipėdos vardas.

Didžiųjų burlaivių lenktynių priėmimų 2009 ir 2017 m. bei kultūrinės regatos 2011 m. metu miestą aplankė apie 100 įspūdingų istorinių laivų.

Skaičiuojama, kad šiemet per penkias dienas, kai buvo priimta didžiųjų burlaivių regata „The Tall Ships Races“, mieste apsilankė apie 0,5 mln. svečių.

Paraiškos parengimui ir veiklų įgyvendinimui kitais metais reikės 33,4 tūkst. eurų.

Taip pat gavus pritarimą ir Klaipėdą atrinkus regatos uostu 2021 m., kasmet iki renginio reikės mokėti apie 40 tūkst. eurų narystės organizacijoje mokestį organizacijai „Sail Training International“.

Pasirengimas regatos priėmimui ir pats priėmimas 2017 m. atsiėjo apie 560 tūkst. eurų. Tiek lėšų išleista per ketverius metus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Thomas

Thomas portretas
Super naujiena ,bet skubėkite pastatyti naują kruizinių laivų terminalą prie žiemos uosto .

Elijus

Elijus portretas
Džiugios žinios, labai smagu!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių