„Klaipėda ID“ sulaukė kritikos: politikai įžvelgė darbo imitavimą

  • Teksto dydis:

Uostamiesčio politikų netenkina "Klaipėdos ID" darbas. Kai kurie miesto tarybos nariai, vertindami įstaigos veiklą, įžvelgė darbo imitavimą, kiti rėžė tiesiai – "Klaipėdą ID" reikia likviduoti.

Dirbo nuostolingai

Posėdžiavę Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto nariai karštai svarstė įstaigos "Klaipėda ID" praėjusių metų veiklos ataskaitą.

Šiuo metu įstaiga yra be direktoriaus. Jo pareigas laikinai eina Kultūros fabriko vadovė Raimonda Masalskienė. Įstaigoje dirba 10 žmonių.

2019 m. "Klaipėdos ID" darbus pristačiusi uostamiesčio Ekonominės plėtros grupės vadovė Reda Švelniūtė teigė, kad praėjusių metų strateginį veiklos planą įstaiga iš esmės įgyvendino: planas viršytas 14 projektų, įgyvendinta 10, iš dalies įgyvendinti du, nepradėti įgyvendinti liko aštuoni projektai.

Aiškinama, kad projektai nepradėti įgyvendinti todėl, kad jiems negauta finansavimo arba jų pradžia numatoma tik šiemet.

Tiesa, nors planai ir realizuoti, įstaiga metus vis dėlto baigė nuostolingai.

Siūlė likviduoti

Susipažinę su "Klaipėdos ID" pateikta praėjusių metų veiklos ataskaita, komiteto nariai pažėrė kritikos.

Komiteto narys Vidmantas Dambrauskas pripažino netikintis įstaigos darbu.

"Klaipėda ID", manau, yra dirbtinai sukurta struktūra, kuri realiai tik dubliuoja Kultūros fabriko administraciją, mokesčių mokėtojams kainuoja didžiulius pinigus, jokios realios įtakos verslo kūrimui, vystymui nėra matyti", – apibendrino politikas ir pridūrė, kad vertėtų imtis įstaigos likvidavimo klausimo.

Daugybę įstaigos trūkumų įžvelgė ir Viktoras Senčila.

Komiteto pirmininkės pavaduotojas Andrius Petraitis sakė, kad, vertinant "Klaipėdos ID" veiklą, galima įžvelgti ir darbo imitavimo momentų, klausimų kelia ir galbūt išpūsti kai kurių projektų biudžetai.

"Susilaikysiu tvirtinant šią ataskaitą, bet tai bus buvusio vadovo darbo įvertinimas" , – teigė A.Petraitis.

Kritiškai apie buvusį įstaigos vadovą atsiliepė ir komiteto narė Alina Velykienė, kuri apgailestavo, kad esą senojo vadovo motyvacija buvo pinigai.

Politikė taip pat sakė, kad, ieškant naujo direktoriaus, vertėtų peržvelgti ir įstaigos valdybos sudėtį, nustatyti aiškius prioritetus, o šiuo metu – įvertinti etatų skaičių, darbuotojų funkcijas, siekti, kad įstaiga netaptų tik "dirbančia sau".

Sukėlė sunkumų

Tradiciškai tokios įstaigos yra skatinamos įgyvendinti europinius projektus, tačiau šįkart tokia veikla atsirūgo.

Laikinoji įstaigos vadovė posėdyje atskleidė, kad dėl "Klaipėdos ID" veiklos nepavydėtinoje situacijoje liko ir Kultūros fabrikas.

"Direktorius buvo aktyvus, pateikė daug paraiškų, ir mes "ant savo galvos" laimėjome du didelius projektus, neturėdami tam visiškai jokio finansinio pagrindo. Mes neturėjome laisvų apyvartinių lėšų, nei tų 15 proc., kurie paskui negrįžta. Taip išėjo, kad buvo paimtos lėšos iš Kultūros fabriko sukauptų rezervų. Ir viskas buvo išleista iki paskutinio cento", – dėstė R.Masalskienė.

Taigi be finansinių rezervų likusį Kultūros fabriką dėl pandemijos užklupusi krizė įstūmė į keblią padėtį.

"Dabar Kultūros fabrikas yra visiškai nepavydėtinoje situacijoje – mes visiškai neturime jokių "pagalvių", jokių rezervų ir turime toliau įgyvendinti šiuos du didelius projektus", – teigė Kultūros fabriko vadovė.

A.Petraitis dėl šios situacijos neslėpė nuostabos, mat kai minėtieji projektai buvo svarstomi, teigta, kad įstaiga turi pakankamai finansinių resursų jiems įgyvendinti.

Ataskaitai nepritarė

Nors dalis komiteto narių negailėjo kritikos miesto rinkodaros, viešinimo, verslo pritraukimo, investicinės aplinkos gerinimo, investicijų skatinimo bei kitais panašiais uždaviniais užsiėmusiai įstaigai, kai kurie politikai vis dėlto akcentavo "Klaipėdos ID" svarbą miestui.

Komiteto pirmininkė Judita Simonavičiūtė teigė, kad šios įstaigos veikla yra ypač svarbi įvairioms miesto sritims, o komiteto narė Elida Mantulova pabrėžė, kad įstaigos misija yra aiški ir reikalinga, tačiau šiuo metu reikia stengtis rasti įstaigai vadovą, galintį susidoroti su keliamomis užduotimis.

Galiausiai po balsavimo paaiškėjo, kad komiteto nariai siūlomai 2019 m. "Klaipėdos ID" veiklos ataskaitai nepritarė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kingas

Kingas portretas
Shefildas turi senas snukerio tradicijas... :)

Senis

Senis portretas
Neblogai, tskant... INFORMACIJA APIE DARBO UŽMOKESTĮ 2020 m. I ketv. Preigybės pavadinimas Pareigybių skaičius Vidutinis mėnesinis darbo užmokestis su priedais ir priemokomis neatskaičius mokesčių (bruto) Direktorius 1 3214,00 Direktoriaus pavaduotojas, kūrybinių industrijų ir kūrybinio inkubatoriaus padalinio vadovas 1 Neskelbiama* Klientų aptarnavimo vadovas 1 Neskelbiama* Skyrių vadovai 2 2573,01 Projektų vadovai 3 1718,17 Specialistai 2 1251,57 Administratoriai 2 1112,44 *Darbuotojo, kuris vienintelis įstaigoje eina atitinkamas pareigas, vidutinis darbo užmokestis skelbiamas tik gavus jo sutikimą (LR Vyriausybės 2003-04- 18 nutarimo Nr.480 „Dėl bendrųjų reikalavimų valstybės ir savivaldybių institucijų ir įstaigų interneto svetainėms aprašo patvirtinimo").

ooo

ooo portretas
aferistu kontora
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių