Klaipėda ir Kretingos rajonas siekia bendradarbiauti: diskutuoja dėl kapinių plėtros

Klaipėda ir Kretingos rajonas ketina ieškoti bendradarbiavimo galimybių. Neatmetama, kad derantis su Kretingos rajonu uostamiestis galėtų spręsti ypač aktualų kapinių plėtros klausimą.

Neseniai susitikę Klaipėdos ir Kretingos rajono savivaldybių administracijų vadovai aptarė galimas bendradarbiavimo kryptis.

Uostamiesčio savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Neniškis sakė, kad šių dviejų savivaldybių ryšiai būtų naudingi keliose srityse, tarp kurių – viešasis transportas, turizmo klausimai, sporto renginiai.

Be to, atkreipiamas dėmesys, kad Europos Sąjungos fondų parama orientuojama į regionų plėtrą.

Vienas aktualiausių miestui – kapinių plėtros klausimas. Susitikime buvo paliestas ir jis.

Nors kol kas daugiausia kalbėta apie kapinių plėtros scenarijus bendradarbiaujant su Klaipėdos rajonu, G.Neniškis patikino, kad svarstytinos alternatyvos bet kurioje kaimyninėje savivaldybėje.

"Tos vietos, kurios yra svarstomos, nėra nutolusios dideliais atstumais. Tai galbūt labiau paribio vietos", – aiškino pašnekovas.

Tiesa, konkretūs sprendimai kol kas neaptarti.

Neseniai įvykusiame susitikime aptartos tik bendradarbiavimo šioje srityje galimybės.

Sutarta, kad kitame susitikime dalyvaus ir abiejų savivaldybių merai. Tada ir bus svarstomi labiau apibrėžti scenarijai, galimi savivaldybių parengti techniniai sprendiniai.

Tikimasi, kad galbūt šie susitikimai duos reikiamą impulsą – bendradarbiavimas įgaus pagreitį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klaipediete

klaipediete portretas
Klaipėdos kapinės, ypač Joniškės pačios netvarkingiausios visoje šalyje. Tai dar kretingos raj. apdergs. Jokio valdymo ir administravimo kapinėse nėra ir jau seniai.

Antanas

Antanas portretas
Ponai,atsipeikiket ar nebuvo galimybes praplesti Lebartu kapiniu, tiek aplinkui zemes prie siu kapiniu..Nejaugi klaipediecius ves i Kretingos raj laidoti apsurdas. Na ir kas uz jus gali balsuoti. NIEKADA.

Puiku

Puiku portretas
Aš sakau, klaipėdiškiai įrengs kretingiškiam garažą Techerano aikštėje, o atsidėkodami kretingiškiai leis klaipėdiškiam pasilaidoti jų valdose, puiku !
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių