Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėda įsileis Selą?

2023-02-25 13:42

Kai atlikėjui Egidijui Dragūnui (Selui) Klaipėdos atstovai nedavė leidimo šią vasarą rengti koncerto uostamiestyje, jis šį sprendimą apskundė Lietuvos administracinių ginčų komisijai. Jos verdiktas atlikėjui buvo palankus, tačiau galutinį sprendimą dėl koncerto priims savivaldybės administracijos direktorius.

Naujiena: Klaipėdos savivaldybės sprendimą ginčų komisijai apskundęs atlikėjas E. Dragūnas kol kas švenčia pergalę.
Naujiena: Klaipėdos savivaldybės sprendimą ginčų komisijai apskundęs atlikėjas E. Dragūnas kol kas švenčia pergalę. / L. Balandžio/BNS nuotr.

Planuotas liepos 9-osios E. Dragūno pasirodymas Klaipėdos vasaros estradoje pakibęs ant plauko, nes iš uostamiesčio atlikėjas dar sausio viduryje negavo leidimo koncertuoti.

Esą iki tol per Selo koncertus Klaipėdoje nuolat buvo pažeidžiamos Renginių organizavimo taisyklės.

E. Dragūnas apie Klaipėdos savivaldybės sprendimą informavo pats socialiniuose tinkluose ir išsakė savo nuomonę, tiesa, vėliau šis įrašas dingo.

„Vienas klausimas, kas valdo, vienas valdininkas visą miestą, kuris uždraus žmonėms tą vakarą švęsti, kad būtų pilni viešbučiai? Kad žmonės gautų pelną, kad būtų pilni restoranai, kad žmonės šypsotųsi. Ar tai sąžininga? Pamąstykite“, – rašė dainininkas.

Vienas klausimas, kas valdo, vienas valdininkas visą miestą, kuris uždraus žmonėms tą vakarą švęsti, kad būtų pilni viešbučiai?

Kai gerbėjai sužinojo apie sprendimą Selui neleisti rengti koncerto uostamiestyje, internete jie paskelbė peticiją ir ėmė rinkti parašus, kad Klaipėdos valdžia apsigalvotų.

Iki šiol surinkta daugiau nei 11 tūkst. parašų, nors juridinės galios jie neturi.

Savivaldybės draudimą rengti koncertą atlikėjas per mėnesį galėjo apskųsti Lietuvos administracinių ginčų komisijai.

Ir šia teise jis pasinaudojo, maža to, Ginčų komisijos sprendimas jam buvo palankus.

„Ginčų komisija išnagrinėjo tą skundą ir grąžino mums iš naujo svarstyti. Tačiau Viešosios tvarkos skyriaus pozicija šiuo klausimu nesikeičia. Visą informaciją pateiksime savivaldybės administracijos direktoriui, o kokį sprendimą jis priims, negaliu atsakyti. Manau, kitą savaitę sprendimas bus priimtas“, – teigė Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Marius Poimanskis.

Pernai taip pat liepos 9 d. Klaipėdos vasaros estradoje buvo planuojamas E. Dragūno koncertas, tačiau jis neįvyko.

Oficiali versija – bilietai į koncertą pirkti vangiai.

Tačiau neslėpta, kad koncerto galėjo būti atsisakyta dėl atlikėjo skandalingų pasisakymų apie karą Ukrainoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų