Klaipėda minėjo kariuomenės išvedimo iš Lietuvos 20-metį

Patriotiškai nusiteikę klaipėdiečiai šeštadienį rinkosi uostamiesčio Atgimimo aikštėje – vidudienį čia prasidėjo iškilmingas renginys, skirtas okupacinės kariuomenės išvedimo iš Lietuvos 20-mečiui.

Laisvės dienos šventės dalyviai galėjo pasigrožėti Lietuvos kariuomenės Klaipėdos įgulos rikiuote, skambant himnui buvo pakelta trispalvė bei valstybės istorinė vėliavos, paleistos salvės už Lietuvą ir jos nepriklausomybę.

Į susirinkusiuosius kreipęsis uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas pabrėžė, kad šios datos svarba, vertė Lietuvai bei jos žmonėms nekvestionuojama.

„Tie 1993-iųjų rugpjūčio akimirksniai, kurie, tikiuosi, liko daugelio mūsų atmintyje, turėtų būti vertinami kaip ori tautos, pasukusios nepriklausomybės keliu, demonstracija pasauliui. Lietuva tuo metu kalbėdama vienu balsu sugebėjo išlydėti iš savo teritorijos kariuomenę, kuri čia praleido daugiau nei pusę šimto metų. Tai buvo rimtas ženklas pasauliui, kad Lietuva sugrįžta į pasaulio tautų bendriją. Šiandien, prisimindami tą datą, turėtume patys sau, savo vaikams aiškiai pasakyti, kad tai nėra duotybė, kuri savaime bus ilgiems metams ateičiai. Tai kasdienis mūsų darbas, jei norite – kova, ginant, saugant nepriklausomos Lietuvos siekius“, – kalbėjo V.Grubliauskas. 

Anuomečių įvykių prisiminimais minėjime pasidalijo ir miesto tarybos narys Algirdas Grublys.

Renginį vainikavo Karinių jūrų pajėgų orkestro muzikinė maršų programa.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nea

Nea portretas
Gal memelanderis nori Klaipedos Krasta prijungti prie Karaliauciaus srities ? :))) Cia Baltu zemes ir nereikia jas laikyti vokiskomis.

memelenderiui

memelenderiui portretas
Na tu ir kietas kovotojas - net komentarą išstenėjai... Gal imkis partizaninio karo, sabotažo ir diversijų? Kovok prieš okupaciją.

memellenderis

memellenderis portretas
Tarybine isejo, bet liko Lietuvos okupacine kariuomene. Prusijos Memelio apskritis NE LIETUVA. Okupantai lauk is Memelio (Klaipedos) Krasto.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių