Klaipėda pasitiko iš Malio sugrįžusius karius

Penktadienio rytą Klaipėdos universiteto aikštelėje vyko pajėgų apsaugos vieneto karių, grįžusių iš Jungtinių Tautų vadovaujamos operacijos Malio Respublikoje, sutiktuvių ceremonija. Lietuviai rytinėje Malio dalyje kartu su Vokietijos kariais misiją vykdė šešis mėnesius.

Lietuvos kariuomenės Krašto apsaugos savanorių pajėgų Žemaičių apygardos 3-iosios rinktinės vadas Linas Idzelis sakė, kad šie lietuvių kariai – tikras pavyzdys net ir vokiečių kariams.

„Labai džiaugiuosi, kad visi grįžote sveiki ir gyvi – tai yra svarbiausia. Kartais vykstame į tokias vietas, kurias būtų sunku parodyti ir žemėlapyje. Esame Vakarų pasaulio sudėtinė dalis ir norime padėti tiems, kurie gyvena žemiau skurdo ribos. Vokiečių vadovybė man pasakė, kad jūs reaguojate ir vykdote pareigas geriau negu tie patys vokiečių kariai. Vokiečių kariams buvote pavyzdys“, – teigė L.Idzelis.

Skuodo rajono savivaldybės meras Petras Pušinskas taip pat pasidžiaugė, kad būdami tarp tokių karių Lietuvos gyventojai yra saugūs.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

„Džiaugiamės, kad turime tokias pajėgas. Mes, civiliai, esame garantuoti, kad pas mus bus ramu, žinant dabartinę situaciją. Jūsų patirtis, kurią parsivežate iš misijos, yra nepakartojama ir jūs ją galite perduoti kitiems savanoriams, kurie dar nebuvo misijose“, – palinkėjo P.Pušinskas.

Po sveikinimo žodžių susirinkusius palaimino Klaipėdos įgulos vyresnysis kapelionas komandoras kunigas Remigijus Monstvilas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių