Klaipėda rinkimams pasirengusi

Jau po dviejų savaičių Lietuvoje bus renkamas naujas Seimas. Klaipėda suskirstyta į keturias apygardas – Pajūrio, Danės, Baltijos ir Marių. Rinkimų organizatoriai tvirtina, kad techniškai visos apylinkės rinkimams paruoštos, dauguma jų pritaikytos neįgaliesiems, apylinkių komisijos suformuotos.

Danės apygardoje yra 16 rinkimų apylinkių, 5 jų neįgaliesiems nepritaikytos, šioje apygardoje yra 30 834 balso teisę turintys rinkėjai.

Baltijos apygarda yra pati didžiausia, joje – 34 137 rinkėjai, kurie balsuos 18 apylinkių. Čia tik dvi apylinkės nepritaikytos judėjimo negalią turintiems rinkėjams.

Marių apygardoje yra 32 491 rinkėjas, visi jie savo pilietinę pareigą galės atlikti 11 rinkimų apylinkių (4 jų nepritaikytos neįgaliems asmenims).

Pajūrio rinkimų apygardai priklauso 15 apylinkių, viena jų – Jūreivių, kurioje savo pilietinę pareigą atliks laivuose dirbantys žmonės.

Iš viso Pajūrio apygardoje balsuoti turi teisę 30 909 rinkėjai.

Čia keturios rinkimų apylinkės yra nepritaikytos judėjimo negalią turintiems rinkėjams.

„Manau, kad tai nėra didelė problema, nes komisijos nariai nuvyks pas rinkėją į namus, kur jis galės atlikti savo pilietinę pareigą. Šiemet tai jau bus ne pirmi rinkimai, tad ko nors labai naujo ir netikėto nenumatyta, viskas, manau, vyks sklandžiai“, – paaiškino Pajūrio rinkimų apygardos pirmininkas Modestas Sipavičius.

Jau pradėtos kabinti iškabos, žyminčios rinkimų apylinkes, taip pat pasirodė ir rinkimų informaciniai plakatai, kuriuose rašoma, kada prasidės išankstiniai rinkimai, kada bus balsuojama namuose, specialiuosiuose punktuose, kokie yra agitaciniai draudimai.

Išankstinis balsavimas – spalio 8, 9, 10 d., spalio 11 ir 12 d. vyks balsavimas namuose, tikroji rinkimų diena – spalio 13-oji, sekmadienis.

Po dviejų savaičių vyks antras turas, jei pirmajame kandidatas nebus išrinktas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Įdomu

Įdomu portretas
Ko ten eiti? Iš anksto viskas pasidalinta kaip ir prieš prezidento nesąžiningus rinkimus. Žmonės prabalsuos, o prie lovio liks tie patys satanistai.

Anonimas

Anonimas portretas
enam visi ! svarbu Konservus PER BORTA !!

to ,,kiaulės''

to ,,kiaulės'' portretas
Smirdesnės kiaulės už tave ir būti negali.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių