Klaipėda tęsia draugystę su Ščecino uostamiesčiu

Į Klaipėdą su pažintiniu vizitu atvyko Lenkijos uostamiesčio Ščecino delegacija, vadovaujama miesto Prezidento Piotro Krzysteko.

Penktadienį susitikimo su Klaipėdos miesto vadovais metu svečiai pasidžiaugė aptikę daug sąsajų tarp dviejų miestų partnerių ir išreiškė viltį, kad 2002 metais užsimezgusi draugystė tęsis toliau.

Sutarę dėl bendrų siekių abiejų uostamiesčių vadovai pasirašė atnaujintą ir papildytą bendradarbiavimo sutartį.

Prieš dvejus metus Ščecino mieste vyko Pasaulinė didžiųjų burlaivių regata „The Tall Ships' Races“, kuri šią vasarą rengiama Klaipėdoje.

Ščecino miesto delegacija, lydima Lenkijos Garbės konsulo Klaipėdoje Tadeusz Maciol, šiandien iš laivo apžiūrėjo uostą, lankėsi Klaipėdos universiteto mokslo ir technologijų parke, Klaipėdos laisvojoje ekonominėje zonoje.

„Maža miestų, su kuriais turime tiek daug sąsajų. Džiaugiuosi, kad tokią saulėtą dieną turime galimybę pamatyti visa tai, apie ką iki šiol tik buvome girdėję“, - sakė Ščecino miesto Prezidentas P.Krzystekas.

400 tūkst. gyventojų turintis Lenkijos uostamiestis taip pat netrukus pradės daugiafunkcinio sporto komplekso statybą, ruošiasi statyti baseiną artėjančiam Europos plaukimo čempionatui bei rekonstruoti tramvajaus liniją.

Imtis stambių ir brangių projektų miestui leidžia metinis biudžetas, siekiantis 1 milijardą 600 milijonų zlotų, taip pat ir ES parama.


Šiame straipsnyje: Ščecinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių