Klaipėda tvarkosi: Taikos prospekte – darbų virtinė

Klaipėda tvarkosi, o kol matomiausios miesto vietos įgaus naują, švarų, šviesų, modernų veidą, klaipėdiečiams teks pakentėti. Jau prasidėjo šaligatvių palei Taikos pr. nuo sankryžos su Sausio 15-osios gatve iki pat "Akropolio" atnaujinimas.

Darbininkai jau susiruošė darbui, atitvėrė tvoromis darbo vietas. Bendrovės "Plungės lagūna" ir "Eurovia Lietuva" naujai sutvarkys pėsčiųjų ir dviratininkų takus iki pat Kauno gatvės.

1,2 km ilgio pėsčiųjų ir pusketvirto metro pločio dviračių takams atnaujinti prireiks beveik pusantrų metų. Pratęsti darbus sutartimi leista ne ilgesniam nei dviejų mėnesių laikui.

Tiesdami naujus takus darbininkai sutvarkys ir želdynus, atnaujins apšvietimą, įrengs suolus, pastatys šiukšliadėžių. Be to, jiems teks įrengti ir automobilių aikštelę, kurioje galės sutilpti 170 mašinų.

Projektui įgyvendinti reikės 3,4 mln. eurų, iš kurių ES apmokės didžiąją dalį – apie 2,4 mln. eurų, apie 0,2 mln. eurų prisidės valstybė. Maždaug 0,8 mln. eurų teks sumokėti iš Klaipėdos miesto biudžeto.

Pėstiesiems praeiti rekonstruojamoje vietoje palikti siauri takeliai, dviratininkams teks rinktis kitus kelius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mate

Mate portretas
Jau ir Klaipėda Darkosi.

Aš portretas
Kaip tik gyvenu prie pat kur daro gatvę.Labai idomu kaip atrodys dabar,kur projekta foto.?Lur bus automobilio stotelės?

Kostia

Kostia portretas
Keista bet iš projekto dingo žodis dviračių takas, liko tik pėsčiųjų takas :) Klosite vėl raudonas trinkeles? Po to tą paklotą nesamonę kitu projektu užvadinsite dviračiu taku, kuris neatitiks teisės aktų: per maži spinduliai, neteisingi susikirtimai su gatvėmis pagal STR?
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių