Kalėdų šventės uostamiestyje – slenkstis į dar vieną sukaktį

Jau kitą savaitę, gruodžio 10-ąją, Kalėdų šventės uostamiesčio Teatro aikštėje startuos gyva eglute, švytinčiu žvaigždėtu dangumi, kuris, pasak organizatorių, nukels "Atgal į ateitį" – į dar vienos svarbios sukakties verpetus – Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos šimtmetį.

Pateko į rekordų knygą

Eglutė į Teatro aikštę buvo atgabenta vakar rytą tiesiai iš Klaipėdos universiteto Botanikos sodo. Tai aukščiausia iki šiol šioje aikštėje buvusi eglė, kuri yra apie 18 m aukščio.

Anot organizatorių, pernai pusės metro eglutė pateko į rekordų knygą kaip mažiausia pagrindinė miesto eglė.

O šiemet galbūt galėsime pretenduoti į aukščiausios eglutės vietą. Be to, šiais metais eglutė – ne sidabrinė, kaip būdavo įprastai, o paprastoji.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Kita svarbi proga

Uostamiesčio vadovas Vytautas Grubliauskas teigė, kad šie metai Klaipėdai ir Klaipėdos kraštui – išskirtiniai. Netrukus baigsime minėti 770 metų sukaktį ir "imsimės" kitos svarbios progos – Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos šimtmečio minėjimo.

"Šitos Kalėdos yra tarsi slenkstis tarp dviejų Klaipėdai labai svarbių, išskirtinių datų", – sakė meras.

Vytauto Liaudanskio nuotr.

Pasak jo, nors Teatro aikštės prieigos ir ne visiškai šventiškos, reikėtų į tai pažvelgti kaip į dar vieną iliustraciją, kad Klaipėda nenustoja tobulėti ir gražėti.

Organizatoriai tikino esą yra sukurti trys filmai apie istorines asmenybes. Šiuos filmus, taip pat ir stebuklingus personažus, Kalėdų Senelį, muzikinius pasirodymus bus galima išvysti gruodžio 10-osios vakarą, 17 val., per eglutės įžiebimo šventę.

Klaipėda – šimtametė dovana Lietuvai, nes šis kraštas, prijungtas prie Lietuvos, dovanojo jūrą ir įžiebė žvaigždes virš jos.

Bus lazerių šou

Šia proga trečdalis Teatro aikštės bus papuoštas šimtmečio dangumi – daugiau negu šimtu žibančių kamuolių, imituojančių dangaus kūnus. Instaliacija pavadinta "Žvaigždės virš jūros".

"Klaipėda – šimtametė dovana Lietuvai, nes šis kraštas, prijungtas prie Lietuvos, dovanojo jūrą ir įžiebė žvaigždes virš jos", – kalbėjo E. Šulskė.

Kalėdiniu laikotarpiu ir per Naujuosius fejerverkų nebus, tačiau žadama, kad sutinkant 2023-iuosius, vidurnaktį, visi bus laukiami Teatro aikštėje, kurioje vyks 15 min. trukmės lazerių šou.

"Žinome, kokia yra situacija dėl fejerverkų, koks požiūris ir priežastys, tad šiais metais surengsime lazerių šou", – užsiminė "Klaipėdos šventės" projektų vadovas Ilja Gun.

Nuo gruodžio 10-osios iki sausio 10 d. savaitgaliais Teatro aikštėje vyks įvairūs renginiai – aktorių pasirodymai, koncertai, edukacijos, kalėdinė mugė.

O gruodžio 20 d. nuo 15 val. visi bus kviečiami į tradicinę eglišakių dalinimo akciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Stebėtojas

Stebėtojas  portretas
Geriausia tikrą

taip yra

taip yra portretas
saunuokiai klaipdieciai gyva eglute yra tikra ir daug grazesne uz karkasine

Girinis

Girinis portretas
Gražiausia Lietuvoje. Vienareikšmiškai. Ir nemokamai.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių