Klaipėdiečiai aprengė bėdžius

Klaipėdiečiai per mėnesį bėdžiams paaukojo apie 700 kilogramų drabužių, kurie bus išdalinti benamiams, kad jie nesušaltų, vienišiems seneliams ir skurdžiai gyvenančių šeimų vaikams.

Drabužius rinko Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugija, kuri paskelbė akciją „Dovanokime, iš spintos - į spintą“.

Prieš mėnesį prie prekybos centro „Akropolis“ buvo pastatytas specialus konteineris, į kurį klaipėdiečiai ir raginti mesti pačių nebenešiojamus drabužius.

„Džiaugiamės, kad drabužiai buvo labai tvarkingi, supakuoti į atskirus maišelius. Tikrai nebuvo taip, kad žmonės drabužių atsikratytų lyg šiukšlių. Matyt, tai lėmė tai, jog vežti rūbus reikėjo prie „Akropolio“, o ne išmesti į pirmąjį pasitaikiusį šiukšlių konteinerį“, - svarstė Klaipėdos Raudonojo Kryžiaus komiteto sekretorė Dalytė Fabijonavičienė.

Klaipėdiečiai į specialų konteinerį daugiausia atnešė vaikiškų rūbelių, bet netrūko ir šiltų drabužių - kojinių, pirštinių, megztinių.

Iš surinktų 700 kilogramų drabužių daugelis yra išdalinti. „Šiuo metu labai trūksta šiltų rūbų, kad juos galėtume išdalinti benamiams ir taip juos apsaugoti nuo šalčio“, - poreikį įvardijo D.Fabijonavičienė.

Akcijos „Dovanokime, iš spintos - į spintą“ pabaiga kol aks nenumatyta. Anot pašnekovės, drabužių konteineris prie „Akropolio“ stovės tol, kol klaipėdiečiai į jį neš drabužius.

Ši akcija vyksta ir Vilniuje, Kaune bei Šiauliuose. Per mėnesį iš viso surinkta apie 3 tonas drabužių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių