Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdiečiai audringai pasitiko Beždžionės metus

2015-12-31 22:47

Klaipėdiečiai audringai palydėjo Medinės Žaliosios Ožkos ir pasitiko Ugninės Raudonosios Beždžionės metus. Gyventojai ir miesto svečiai šampano taures kėlė ne tik namuose, kavinėse, klubuose, stebėjo šventinius renginius, bet ir tradiciškai plūstelėjo į miesto centrą.

Šaltuko nepabūgę būreliai žmonių centrines uostamiesčio gatves pradėjo pildyti, iki vidurnakčio likus valandai. Dalis būriavosi Liepų gatvėje ir klausėsi tradicinio kariliono koncerto.

Kiti jau traukė ieškoti geresnės vietos stebėti fejerverkams. Prieš vidurnaktį didžiausias susibūrimas tradiciškai buvo Teatro aikštėje prie pagrindinės miesto eglės. Žmonių netrūko ir ant Biržos, Pilies tilto.

Klaipėdiečiai ne tik norėjo pasigrožėti miesto padovanotu fejerverku, kuris truko apie penkias minutes, bet ir patys iššauti. Laikrodžiui mušant dvyliktą, dangus nušvito įvairiausiomis spalvomis.

Priešingai nei praėjusiais metais grožėtis fejerverkais netrukdė rūkas. Tarp miestiečių šaudomų fejerverkų paskendo ir dovanotas miesto savivaldybės.

Pastarasis buvo leidžiamas iš Klaipėdos piliavietės teritorijos. Jis atsiėjo apie 4 tūkst. eurų.

Į Teatro aikštę ir kitas senamiesčio erdves miestiečiai rinkosi ne tuščiomis. Dažno rankose buvo šampano buteliai, o kai kurie nešėsi ir stipresnius gėrimus.

Kai kurie klaipėdiečiai gailėjosi, kad ėjo pasižiūrėti fejerverkų į miesto centrą. Baiminosi dėl savo saugumo. Tiek Teatro aikštėje, tiek kitose senamiesčio erdvėse žmonės šaudė ir savo atsineštus fejerverkus. Dažnas nelabai žiūrėjo, ar šalia nestovi koks žmogus.

Subruzdimo netrūko ne tik miesto centre, bet ir kitose vietose. Daugiabučių namų gyventojai rinkosi kiemuose, taip pat šaudė fejerverkus, gėrė šampaną ir kaimynams linkėjo laimingų Naujųjų metų. Buvo tokių, kurie palydėti senųjų ir pasitikti Naujųjų važiavo prie jūros.

Naujųjų metų išvakarėse organizuotose renginiuose taip pat buvo sausakimša. Į daugelį jų bilietai buvo išparduoti, iki šventės likus dar kelioms savaitėms.

Naujųjų metų naktį mieste dirbo sustiprintos policijos pajėgos. Į darbą buvo išsiųsti du papildomi policijos pareigūnų ekipažai. Greitosios pagalbos medikų pajėgos buvo sustiprintos viena papildoma brigada. Per Naujųjų sutiktuves darbo nei pareigūnams, nei medikams netrūksta.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų