Klaipėdiečiai graibstė nemokamus eglišakius

Tūkstantį nemokamų eglės šakų klaipėdiečiai išgraibstė per pora valandų. Jų atsargas teko papildyti.

Akcija „Parsinešk Kalėdas į savo namus“ buvo organizuojama daugelyje šalies miestų. Klaipėdiečiams planuota padovanoti tūkstantį eglės šakų, tačiau tiek jų neužteko.

Tūkstantis eglės šakų buvo išdalintos per dvi akcijos valandas. Vėliau buvo atvežta dar 500. Į uostamiestį iš Kretingos miškų urėdijos atgabentos trimis mašinomis.

„Akcija pasiteisino. Eglučių šakas dalinti sekėsi puikiai. Jos tiesiog tirpo“, - Kretingos miškų urėdas Antanas Baranauskas.

Anot jo, akcija organizuota dėl kelių tikslų. Buvo siekiama, kad žmonės nekristų eglučių savavališkai ir nedarytų žalos miškui. Norėta įrodyti, kad per šventes nereikia buto užgriozdinti didžiule egle.

„Užtenka ir šakos. Ją galima labai gražiai papuošti ir kvapas šventiškas jaučiasi“, - teigė A.Baranauskas.

Akcijos metu dalinti ir informaciniai bukletai apie mišką, kaip jame elgtis: „Dažnai žmonės nežino ir daro žalą miškui“, - pasakojo A.Baranauskas.

Įsibėgėjo ir prekyba eglutėmis. Kretingos miškų urėdija jau pardavė 2 tūkst. 500 šventinius medelius. Eglučių pasirinkimas labai didelis. Jos kainuoja nuo 3 iki 150 litų. 800 eglučių iš Kretingos miškų urėdijos išvežta į Airiją ten gyvenantiems lietuviams.

„Lietuvoje greitai gali iš vis nebelikti lietuvių. Norime, kad svečiose šalyse gyvenantiems lietuvaičiai, gavę medelį prisimintų savo šalį“, - pabrėžė A.Baranauskas.

Vakar šurmuliavo ir prieš dvi savaites didžiulio klaipėdiečių ir miesto svečių sulaukęs kalėdinis jomarkas. Čia apsilankiusieji gali įsigyti įvairių tautodailės dirbinių, šventinių akcentų nuo Kūčių šieno iki Advento vainikų. Įsigyti galima ir kulinarinio paveldo, net šieno Kūčių stalui. Kalėdinis jomarkas Turgaus gatvėje šurmuliuos ir šiandien bei rytoj nuo 12 iki 20 val.

Staigmena apsilankiusiųjų Teatro aikštėje lauks ir gruodžio 20-ąją. 13 valandą čia prasidės gerumo akcija „Kalėdinė sriuba už šypseną“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių