Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdiečiai grąžina skolą už PSD

2010-06-03 05:00
Klaipėdiečiai grąžina skolą už PSD
Klaipėdiečiai grąžina skolą už PSD / Nerijaus Jankausko nuotr.

Nemenkas pinigų sumas už privalomąjį sveikatos draudimą valstybei skolingi klaipėdiečiai atlikti mokestinės prievolės nevengia. Didžioji dalis skolininkų Mokesčių inspekcijai pinigus jau pervedė.

Kovą, kai dalis šalies bedarbių sužinojo kas mėnesį valstybei turintys sumokėti po 72 litus privalomojo sveikatos draudimo (PSD) mokesčio, daugelis tvirtino to daryti nė neketinantys. Nemaža dalis jų, siekdami išvengti šio mokesčio, puolė registruotis į darbo biržas. Tačiau pasibaigus deklaracijų teikimo bumui paaiškėjo, jog nemažai Klaipėdos apskrities gyventojų PSD jau sumokėjo.

Anot Klaipėdos apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos viršininko pavaduotojo Virgilijaus Beržanskio, apie 10 tūkst. Klaipėdos apskrities gyventojų, teikusių metinę pajamų deklaraciją, šiemet iki birželio 1 d. jau sumokėjo apie 4,7 mln. litų PSD įmokų už 2009 m. Jo duomenimis, iš viso PSD įmokas turi sumokėti per 13 tūkst. gyventojų, o visų įmokų suma siekia apie 7,5 mln. litų.

Taip pat į Klaipėdos apskrities valstybinę mokesčių inspekciją jau kreipėsi 560 klaipėdiečių, kurie PSD nepriemoką, susidariusią už 2009 m., norėtų susimokėti dalimis arba atidėti sumokėjimą nesudarant mokestinės paskolos sutarties.

PSD įmokų suma, kuri bus sumokėta vėliau, siekia apie 461 tūkst. litų.

Anot V.Beržanskio, taipogi sulaukta 364 gyventojų prašymų maždaug 217 tūkst. litų sumą pripažinti beviltiška mokestine nepriemoka. Tokiuose prašymuose gyventojai nurodo ir priežastis, dėl ko jie neišgali sumokėti. Tai sunki finansinė padėtis, į kurią pateko bedarbiai, pensininkai, kitų įsipareigojimų turintys asmenys, turintieji sveikatos problemų.

Pašnekovas pabrėžė, jog kai kuriems gyventojams, kurie sumokėjo per daug mokesčių, grąžinamos PSD permokos. Remiantis jau išanalizuotomis deklaracijomis PSD permoką susigrąžins apie 3,9 tūkst. Klaipėdos apskrities gyventojų. Permokų suma siekia beveik 630,5 tūkst. Lt. Klaipėdos miesto gyventojams bus grąžinta per 280 tūkst. PSD permokos, ją atgaus per 1,7 tūkst. uostamiesčio gyventojų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų