Klaipėdiečiai išsiilgo kruizinių laivų

Kruizinių laivų terminale prisišvartavus įspūdingam keltui „Stena Scandica“, miestiečiai puolė fotografuotis lainerio fone, manydami, kad tai pirmasis į uostą atplaukęs kruizinis laivas. Tačiau šis jūrų gražuolis Klaipėdą lankosi kitu tikslu – laivas atvyko remontui.

„Džiaugtis dar neturime kuo. Kiek žinau, šis keltas atvyko remontui. Džiaugtis, ko gero, galėsime tik rugpjūčio 17-ąją. Uostamiestyje turėtų pasirodyti kruizinis laivas „Ardania“, – teigė Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro vadovė Romena Savickienė.

Šio laivo laukiama atvykstant iš Vokietijos.

„Juo turėtų atplaukti vakcinuoti Vokietijos piliečiai. Tačiau ir šie planai kol kas tik preliminarūs. Visko dar gali nutikti. Koronaviruso delta atmaina kelia nerimą visoje Europoje. Nors pati kruizinė kompanija planuoja šio laivo atvykimą“, – kalbėjo R.Savickienė.

Kruizo operatorius jau skelbia informaciją savo interneto puslapyje, pradėti bilietų pardavimai.

„Jei viskas pavyks, turėtume turėti šį laivą svečiuose. Jau antrą vasarą laukiame. Gal ir sulauksime. Planuojama, kad juo atvyks apie 700 keleivių, nors pats laivas talpina pusantro tūkstančio žmonių. Kadangi laikomasi saugumo reikalavimų, keleivių skaičius mažinamas perpus“, – pastebėjo R.Savickienė.

Estija jau gali džiaugtis keliais atvykusiais kruiziniais laineriais.

Po pernykščio turistinio sezono, kai į Klaipėdą dėl pasaulinės pandemijos neatplaukė nė vienas keleivinis laivas, daug vilčių dėta į šiuos metus.

Dar 2021-ųjų pradžioje į Klaipėdą buvo užsiregistravę atvykti 50 kruizinių lainerių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Juzefa

 Juzefa portretas
Sveiki ,kokioje vietoje kruizinis laivas yra prisišvartaves,

Konfucijus

Konfucijus portretas
Klounas, rašytojas. Turistų pasiilgo nebent maroziukai ir sudbariu savininkai. Su savo kosminėm kainom. Iš tos valties, atėjusios remontui, daug daugiau naudos nei iš turistų.

>

> portretas
Kaip suprantu "valstybines cioces" privatus versliukas zlunga !?Is serijos "sakalienes miesto ukis" !?
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių