Klaipėdiečiai lieja emocijas dėl nudžiūvusių klevų

Neabejingi klaipėdiečiai vėl dalijosi perspėjimais dėl grėsmę keliančių medžių, esančių prie Sportininkų gatvės 8-ojo namo. Prie šių medžių statomi automobiliai, taip pat šalia yra gatvė, kurioje važinėja mašinos, kursuoja autobusai, vaikšto pėstieji.

Kaip jau tapo įprasta, savo pastebėjimais gyventojai pasidalijo socialiniame tinkle. Žmonės sunerimo, esą medžiai gali bet kada nuvirsti.

"SOS. Prie Sportininkų g. 8 namo vos stovi du medžiai, reikia kažką daryti", – kaimynus perspėjo grupės "Vitės bendruomenė" narė.

Po jos įrašu sunerimo ir kiti, esą medžius kažkas nuniokojo tyčia.

Šiuo metu medeliai minėtoje gatvėje – tarsi negyvi – ant šakų nebėra nė vieno žaliuojančio lapelio, nuo kamienų nusilupusi žievė.

Bent keturi medžiai visiškai nudžiūvę, o iš viso aptverti net devyni.

Būtų sunku patikėti, kad visa tai padaryta žmogaus rankomis.

"Atkreipkite dėmesį į irigacijos lopinėlius aplink kamienus – čia išsityčiojimas iš augalų. Skaudu ir pikta žiūrėti. Tas pats Danės g. priešais Muzikinį teatrą", – po įrašu komentavo moteris.

Kaip paaiškina tarptautinių žodžių žodynas, terminas "irigacija" reiškia sausų žemių drėkinimą, laistymą, norint išauginti arba padidinti derlių. Taip pat tai yra gydymo metodas – kūno paviršiaus, ertmės gleivinės ar audinio vilgymas, plovimas gydomuoju tirpalu, o tai šalina bakterijų nuodus, žuvusias audinių ląsteles, malšina uždegimą, skatina audinių regeneraciją.

Klaipėdos savivaldybės Tarybos ir mero sekretoriato vyriausioji specialistė Silvija Mockuvienė pateikė savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus atsakymą, kuriame nurodyta, kad medeliai bus pašalinti dar šį rudenį.

"Sportininkų gatvėje ties 8 namu nudžiūvę klevai yra pažymėti šalinimui. Darbai suplanuoti ir bus vykdomi šį rudenį. Apie pastebėtas problemas gyventojai gali pranešti savivaldybei", – patarė specialistai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Jeigu nemyli medžių ,tai tokie ,nemyli ir žmonių.....Naikinami miškai ,naikinami aplinkos visokie apželdinimai ir taip toliau.....

Nevertinam.

Nevertinam. portretas
Netausojam. Nepuoselėjam.Neprižiūrim. Tik naikinam. Specialiai. Kad parodyt žmoneliam kas čia šeimininkas

To xy

To xy portretas
Tai labai gerai padarė, nes tas nuoppisa jau buvo nudžiuves,
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių