Klaipėdiečiai maldomis gelbės paradą organizuojančius gėjus

Klaipėdos bažnyčiose tikintieji duos atkirtį gėjų eitynėms - jie melsis už tai, kad homoseksualai nugalėtų aistrą tos pačios lyties žmonėms.

Penktadienį 18.30 val. Klaipėdos evangelikų liuteronų bažnyčioje vyks speciali maldos akcija. „Ją sugalvojo visos Lietuvos tikintieji - ir katalikai, ir protestantai. Mes nenorime nei kariauti, nei konfliktuoti, o tik melstis už tuos, kurie sujaukė žmonių gyvenimus, siekia pakeisti požiūrį į krikščionišką šeimą, kurioje vyras myli moterį, o ne kitą vyrą. Jungiamės į taikią maldą, melsimės už šeimas, už vaikus, už gėjų eitynių organizatorius ir prašysime, kad Dievas juos laimintų ir vestų į tiesą“, - apie kitą šeštadienį Vilniuje vyksiančių gėjų eitynių įkvėptą maldos akciją pasakojo Klaipėdos evangelikų liuteronų bažnyčios kunigas Romualdas Liachavičius.

Jis teigė, kad tokia maldos akcija kitose bažnyčiose įvairiuose šalies miestuose vyks šeštadienį. Kunigas teigė, kad vieninga tikinčiųjų malda yra atsakas į gėjų eitynes, nes jos - iššūkis visai Lietuvai, kur 80 proc. žmonių yra tikintieji.

Paklaustas, ar Bažnyčia pasisako prieš homoseksualus ir jų paradą, R.Liachavičius teigė, kad ne ji sukūrė krikščioniškąsias vertybes. „Dievas juk ne taip yra sutvėręs, tai parašyta Šventajame rašte, kuriuo vadovaujasi Bažnyčia. Gėjų mes tikrai nekeikiame ir jų neatstumiame, bet kviečiame eiti prie Dievo“, - tikino kunigas.

Jis tvirtino, kad būtent maldomis tikintieji ir padės homoseksualams, turintiems lytinio potraukio sutrikimų. Krikščionys melsis už tai, kad gėjų gyvenimas vėl taptų harmoningas, kad jie gyventų pagal savo prigimtį.

„Dievui nėra negalimų dalykų. Jis gali prikelti naujam gyvenimui, padėti tramdyti aistrą alkoholiui, lošimams, narkotikams. Jei taip suklydę žmonės nugali savo aistras, tai galima ir valdyti aistrą tos pačios lyties asmeniui“, - įsitikinęs R.Liachavičius.

Jis teigė pažįstąs vaikiną, kuris taip pat buvo gėjus, bet tai labai jį slėgė. Vaikinas buvo tikintis, nuolat prašė Dievo pagalbos ir galiausiai pavyko susitvarkyti gyvenimą. „Vadinasi, yra žmonių, kurie pajėgia sugrįžti iš moralinių paklydimų kelio“, - neabejojo kunigas.


Šiame straipsnyje: gėjų paradas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių