Klaipėdiečiai pasipiktinę: Lelijų gatvėje – netvarka

Klaipėdiečiai pasipiktinę: vidury miesto – šiukšlių krūvos. Jau ne vienerius metus prie Lelijų gatvėje stovinčių konteinerių atliekas krauna visi, kas netingi. Išvežus šiukšles naujų kalnas išdygsta vos per porą savaičių.

„Plėvelės, šiukšlės iš sandėliukų, putplastis. Mašinomis atveža statybinį laužą. Kiti žolę nupjovę ten pat sukrauna. Skaudu matyti, kad pačiame mieste vyksta tokie dalykai ir niekam neįdomu. Tiesiog negyjanti žaizda“, – apgailestavo netoliese gyvenantis klaipėdietis.

Pasak jo, šiukšles daugiausia palieka aplinkinių namų gyventojai.

„Nuolatinė bėda. Kiek vaikštome, vis kažką pakeliame ir išmetame. Bet žmonės nieko nepaisydami toliau neša. Į pastabas atsako – „eikite jūs...“, – guodėsi gyventojas.

Vyras pasakoja nebežinantis, ką daryti.

„Bandžiau į savivaldybę kreiptis, buvo atvažiavę vaikinukai. Sakė, kad pas juos vienas du ekipažai visame mieste. Pagal galimybes išveža, bet kas iš to. Dvi savaites pabuvo, ir vėl tas pats“, – pasakojo vyras.

Statybinės atliekos, baldai, elektronika ir kitas atliekos iš gyventojų nemokamai priimamos KRATC atliekų surinkimo aikštelės. Apie tai žmonės nuolat informuojami. Tačiau neretas nusprendžia šiukšles mesti, kur papuolė.

„Žmonės primeta prie konteinerių nieko nežiūrėdami. Užburtas ratas – sutvarkai, ir vėl iš naujo ta pati dainelė. Žmonės turėtų žinoti, kad prie konteinerių negalima šiukšlinti“, – apgailestavo Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo specialistė.

Savivaldybės duomenimis, šiemet tokių šiukšlynų yra apie 40. Tačiau sutvarkius vienus netrukus atsiranda naujų.

Lelijų gatvės gyventojas tiki, kad šiukšlintojus pristabdytų įspėjamieji ženklai.

„Jei pastatytų stendą su įspėjimu apie atsakomybę ir paaiškinimu, kur reikia nuvežti, teršimas pasibaigtų. Tokia pati bėda buvo prie Malūno tvenkinio. Pastatė ženklus ir problema išsisprendė“, – prisiminė klaipėdietis.

Miesto tvarkymo skyriaus atstovai žadėjo pasitarti dėl tokių ženklų įrengimo ir Lelijų gatvėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Stebintis

Stebintis portretas
Visur menkystu klanai ir savi.

Klaipėdietis

Klaipėdietis portretas
Kas privers nekrauti krūvų kartono pakuočių atliekų miesto centre įsikūrusios Čili picerijos darbuotojus, Jie nėra girdėję apie atliekų tvarkymą, o tas šiukšles krauna šalia buitinių atliekų konteinerių ir ne šalia savo pastato durų, o po Danės g.21 namo gyventojų langais, Švariai gyvenome, kol jie karantino metu nedirbo... Jau I jų darbo dieną šią savaitę mūsų kieme vėl betvarkė. Kreipėmės į Miesto viešosios tvarkos skyrių, bet praėjo kelios dienos, o tos šiukšlės vis dar sukrautos ten!!!

...

... portretas
Ne kaimiečiai atvykę į Klaipėdą siukslina , o miesčionys pabėgę gyvent i rajoną , bet dirbantys Klaipėdoje. Kad mažiau reikėtų mokėti už šiukšles , maišais velka prie klaipėdiečių konteinerių. Bet komentaruose garsiai rėkia , kad daug moka. Mokate rajonui , rajone ir šiukslinkite .
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių