Pereiti į pagrindinį turinį

Klaipėdiečiai pasitikrino Konstitucijos žinias

2013-10-01 11:38

Konstitucijos egzaminą savivaldybėje koordinuojanti Klaipėdos miesto savivaldybės Viešųjų ryšių skyriaus vedėja Rima Beinoravičienė informavo, kad pirmajame patikrinimo etape dalyvavo 19 žmonių.

Konstitucijos egzaminą savivaldybėje koordinuojanti Klaipėdos miesto savivaldybės Viešųjų ryšių skyriaus vedėja Rima Beinoravičienė informavo, kad pirmajame patikrinimo etape dalyvavo 19 žmonių.

„Pernai jų suskaičiavome 26, užpernai – apie 50. Kai egzaminas vykdavo šeštadieniais, žmonėms galimybė ateiti ir išspręsti testą, tapdavo tikra švente: savivaldybėje norintieji nesutilpdavo ir į dvi sales“, – kalbėjo Rima Beinoravičienė, pridurdama, jog per septynis metus, kai organizuojamas egzaminas, nemažai žmonių tapo nuolatiniais renginio dalyviais.

Pasak jos, žmonės į egzaminą dažniausiai ateina ne tik norėdami patikrinti žinias, bet ir pabendrauti – ši data jiems tapo laukiama.

Viešųjų ryšių skyriaus vedėjos įsitikinimu, mažėjantį dalyvaujančiųjų skaičius ir menką žinomų uostamiesčio asmenų dėmesį egzaminui lemia ne itin patogus renginio laikas. Anot jos, pietų pertrauka – šventas dalykas ir ne visi norintieji iš kitos miesto pusės gali spėti atvykti laiku.

Kiekvienais metais Konstitucijos egzamine dalyvaujantis Jonas Laivys teigė, kad testas pavyko neblogai, nors ir nebuvo paprastas.

„Organizatoriai teigė, kad galimas vienintelis atsakymo variantas. Tačiau man pasirodė, kad prie kai kurių klausimų teisingi atsakymai buvo keli. Keista. Į patikrinimą ateinu vedinas tokios filosofijos – į klausimus kartais atsakau ne visai taip, kaip parašyta pagrindiniame Lietuvos įstatyme, o taip, kaip, mano manymu, turėtų būti“, – sakė J.Laivys.

Vienas iš patikrinime dalyvavusių ir teisinį išsilavinimą turintis Artūras Dauginis kalbėjo, kad egzaminas nebuvo lengvas.

„Patikrinimo metu teko pasukti galvą ir atsakymus išmąstyti. Kai kurie klausimai pasirodė labai lengvi, tačiau būtent bandydamas rasti teisingą atsakymą į juos, pasimečiau labiausiai“, – prisiminė A.Dauginis.

Akademinė bendruomenė Konstitucijos žinias pasitikrinti galėjo ir Klaipėdos universitete, o moksleiviai – mokyklose.

Išankstinės registracijos duomenimis, šiemet Konstitucijos egzaminą šalyje laikė mažiausiai 30 tūkst. gyventojų. Egzamino užduotys tradiciškai buvo skirtingos. Vienos jų – skirtos teisininkas ir teisinio išsilavinimo siekiantiems žmonėms, kitas – eiliniams piliečiams.

Pirmojo etapo dalyviai, teisingai atsakę į ne mažiau kaip 25 testo klausimus iš 30, turėjo teisę dalyvauti antrajame Konstitucijos egzamino etape, kuris vyks spalio 15 d., antradienį.

Į antrą etapą praėjusiais metais iškopė dvi klaipėdietės. Viena iš jų dalyvavo ir šiais metais.

Antrajame patikrinimo etape dalyviams teks atsakyti į 19 testo ir vieną atvirą klausimą. Konkurso dalyvių darbus vertins speciali kompetentingų ekspertų komisija. Nugalėtojais taps be klaidų arba teisingiausiai į klausimus atsakę dalyviai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų